Κάθε πότε αλλάζετε τα ρούχα του παιδιού στο σχολείο

Ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς γονείς είναι αν πρέπει να αλλάζουμε τα ρούχα που φοράει το παιδί μας στο σχολείο κάθε μέρα. Φυσικά κάναμε έρευνα ρωτώντας την άποψη διαφόρων μαμάδων και σας παραθέτουμε το συμπέρασμά μας.

Ρούχα παιδιού στο σχολείο

Μεγαλώνοντας, το παιδί μας έχει, στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκετά ισχυρή άποψη στο ντύσιμό του. Επιλέγει μόνο του τί θέλει να φορέσει και το συνδυάζει με τον δικό του τρόπο. Κάπως έτσι δημιουργεί την εικόνα που “θέλει” να δείχνει στους άλλους και έμμεσα ή άμεσα γίνεται ένα από τα γνωρίσματά του πχ. Η Εβελίνα φοράει πάντα ένα ροζ μπουφάν ή ο Μίλτος φοράει το ίδιο παντελόνι. Κι αυτό που μόλις φέραμε ως παράδειγμα είναι ο βασικός λόγος που η Α. δεν φοράει στο παιδί της διαφορετικά ρούχα καθημερινά. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε: “Δεν θέλω να έχει τόση σημασία για εκείνον να έχει τόσα ρούχα. Ναι, αν λερωθεί εννοείται αλλάζουμε αν όμως είναι καθαρός τότε φοράμε το ίδιο ρούχο 2 φορές την εβδομάδα ή φοράμε το ίδιο μπλουζάκι με άλλο παντελόνι και το παντελόνι με άλλο μπλουζάκι κ.ο.κ. Μία μέρα ήρθε και μου είπε πως ένα συμμαθητής του τον ρώτησε γιατί φοράει την ίδια μπλούζα. Δηλαδή είναι δυνατόν σε νηπιακή ηλικία να έχει τόση σημασία τι ρούχα φοράνε;”

Η δική μας άποψη είναι κατανόησης προς το επιχείρημά της. Πράγματι είναι λυπηρό να δημιουργούμε στα παιδιά μία ανάγκη να πρέπει να φορέσουν ένα ρούχο για να μην ξεχωρίσουν από το σύνολο. Είναι λυπηρό καθώς έτσι ξεκινά ένα παιδί να ζητά περισσότερα ρούχα, να απαιτεί επώνυμα ρούχα και τελικώς να αισθάνεται άσχημα που δεν ανήκει στο “σύνολο” ενώ θα έπρεπε να αισθάνεται αυτοπεποίθηση.

πατήστε εδώ για τη συνέχεια.