Το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES – Σώζει ζωές!

Έπειτα από την πρόσφατη είδηση για την 14χρονη μαθήτρια Νεφέλη, η οποία έσωσε τη μικρή της αδερφή από πνιγμό, αναζητήσαμε περισσότερα για το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES, στο οποίο οφείλει την αντίδρασή της.

Τί είναι το KIDS SAVE LIVES;

Το KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός, του οποίου τα μέλη εκπαιδεύουν μαθητές σχολικής ηλικίας , εκπαιδευτικούς και πολίτες από το 2010. Η ονομασία πάρθηκε από την σύσταση του Π.Ο.Υ. [WHO] ο οποίος συστήνει ανεπιφύλακτα από το 2016 την εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Το KIDS SAVE LIVES προσφέρει πάντοτε τις υπηρεσίες του δωρεάν, μέσω των δεκάδων εθελοντών Εκπαιδευτών [πιστοποιημένων από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, με στόχο το υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων]. Ο στόχος είναι η εξασφάλιση ενός μεγάλου δικτύου ενήλικων και ανήλικων εκπαιδευμένων διασωστών στην Χώρα μας και η παράλληλη διάδοση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε κάθε δημόσιο χώρο που ο Νόμος προτρέπει, με σκοπό την έγκαιρη ανάνηψη θυμάτων καρδιακής ανακοπής από τους πρώτους παρευρισκόμενους.
Αυτό σύντομα θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεφύγει η Χώρα μας από την τελευταία θέση της Ευρώπης στην Αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή σε ένα σεμινάριο;

Εάν επιθυμείτε την συμμετοχή του σχολείου σας στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο πεδίο ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩ.

Από ποια ηλικία μπορεί να συμμετέχει ένας μαθητής στο πρόγραμμα;

Μετά από μελέτες, μετά την συνεργασία με παιδοψυχολόγους και αφού δοκιμάσαμε από το 2010 εκπαίδευση και σε μικρότερες ηλικίες, το KIDS SAVE LIVES εκπαιδεύει πλέον μαθητές στα Ελληνικά σχολεία, ηλικίας 10 ετών και άνω [Τετάρτη Τάξη Δημοτικού και μεγαλύτερα παιδιά]

Το πρόγραμμα αυτό κατάφερε μέσα στα τελευταία 8 χρόνια να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την νοοτροπία της Χώρας, καθώς έχει εκπαιδεύσει δεκάδες χιλιάδες μαθητές και ενηλίκους, σε εκατοντάδες Ελληνικά σχολεία και κοινότητες, αποσπώντας στον απόλυτο βαθμό εξαιρετικές κριτικές και από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, αλλά και από τους μαθητές.

Μόνο τους τελευταίους 18 μήνες, το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES κατάφερε να επισκεφτεί 192 Ελληνικά σχολεία σε αστικές και ακριτικές περιοχές της Χώρας, εκπαιδεύοντας 18.000 περίπου μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, αλλά και εκπαιδευτικούς.

Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.kidssavelives.gr