Ψείρες! Ο πανικός κάθε γονιού!

«Το παιδί μου έχει ψείρες; Δηλαδή είναι βρώμικο, δεν το φροντίζω σωστά;» Είναι η πρώτη αντίδραση του γονιού που μόλις πληροφορήθηκε από το σχολείο ή τον παιδικό σταθμό ότι το παιδάκι του έχει ψείρες!

Φυσικά το παιδί είναι καθαρό και το φροντίζετε σωστά. Ψείρες μπορεί να κολλήσει κάθε παιδικό κεφάλι, είτε είναι καθαρό ή βρώμικο, με μακριά ή κοντά μαλλάκια.

Τι είναι η ψείρα;

Είναι ένα μικροσκοπικό έντομο με έξι πόδια που καταλήγουν σε δαγκάνες. Η ψείρα κεφαλής, ζει στο τριχωτό της κεφαλής των ανθρώπων, αγαπημένη της γωνιά είναι ο λαιμός και γύρω από τα αυτιά γιατί αυτά τα δύο μέρη έχουν την λιγότερη ζέστη.

Η ψείρα κεφαλής τρέφεται αποκλειστικά με ανθρώπινο αίμα. Κάθε ενήλικη θηλυκή ψείρα μπορεί να γεννήσει 3 με 7 αυγά, την ημέρα για ένα μήνα, τόση είναι η διάρκεια της ζωής της. Μετά από 7 ημέρες το αυγό απελευθερώνει μία νύμφη που θα μετατραπεί σε ψείρα μέσα σε 9 με 10 ημέρες.

Η ψείρα έχει πόδια σαν γάντζους, έτσι προσκολλάται στην τρίχα και δεν φεύγει εύκολα με το βούρτσισμα των μαλλιών (χρειάζεται μία ειδική χτένα).

Η ψείρα μεταδίδεται μέσω της άμεσης επαφής. Δεν πετούν και δεν μπορούν να πηδήξουν. Έτσι το αγαπημένο μέσο μεταφοράς της είναι η άμεση επαφή των παιδιών ή και μεταξύ παιδιών και ενηλίκων.

Πρόληψη της φθειρίασης.

Ο τακτικός έλεγχος των μαλλιών του παιδιού είναι η πιο καλή και απλή πρόληψη. Όμως είναι σημαντικό το σχολείο να ειδοποιήσει αμέσως τους γονείς, αν αντιληφθούν την εμφάνιση των ψειρών. Μόνο έτσι θα λάβουν οι γονείς τα απαραίτητα μέτρα, προληπτικά ή και θεραπευτικά με τη βοήθεια των κατάλληλων προϊόντων.

Τα προϊόντα Hedrin είναι κοντά σας για την πρόληψη και φροντίδα των μαλλιών του παιδιού σας, ενεργούν δε με φυσικό και όχι χημικό τρόπο. Όπως για παράδειγμα το Σπρέι conditioner Hedrin Protect & Go, ένα εξαιρετικά εύκολο στη χρήση σπρέι με άρωμα μάνγκο-πορτοκάλι που χρησιμοποιούμε ευχάριστα, δρα και σαν conditioner και έτσι έχουμε πρόληψη και φροντίδα!

Το σύμπτωμα που πρέπει να μας υποψιάσει για την ύπαρξη ψειρών είναι η φαγούρα στο κεφάλι του παιδιού. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βεβαιωθούμε είναι το χτένισμα με την περίφημη λεπτή χτένα για ψείρες, βάζοντας γύρω από το λαιμό του ένα άσπρο πανί σαν μία μικρή μπέρτα. Αν υπάρχουν θα τις δείτε στο πανί.

Κοιτάξτε με προσοχή στα αγαπημένα τους μέρη, δηλαδή κοντά στο τριχωτό της κεφαλής, πίσω από τα αυτιά, πάνω από το λαιμό, στην κορυφή του κεφαλιού και αν πείτε «Ωχ ψείρες! Και τώρα τι να κάνω;»

Μην φοβάστε! Χρησιμοποιήστε αμέσως το κατάλληλο προϊόν, σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Hedrin Solution: Είναι ιδανικό για παιδάκια με πυκνά ή σγουρά μαλλιά. Η λοσιόν δρα σε 1 ώρα και ξεπλένεται πανεύκολα. Επαναλάβετε την εφαρμογή μετά από 7 ημέρες για τυχόν αυγά που έχουν στο μεταξύ εκκολαφθεί.

Hedrin Plus: Ένα προϊόν με γρήγορη δράση σε 15 μόλις λεπτά. Κλινικά αποδεδειγμένο ότι σκοτώνει τις ψείρες και τα αυγά τους.

Hedrin Treat & Go: Η εύκολη λύση, ιδανική για παιδιά που θέλουν να βγουν έξω και να παίξουν. Όταν στεγνώσει, παραμένει στα μαλλιά των παιδιών ενώ παίζουν, πηγαίνουν στο σχολείο ή κοιμούνται. Απαιτούνται δύο εφαρμογές, σε διάστημα 7 ημερών.

Και τέλος το Σπρέι conditioner Hedrin Protect & Go: που όπως ήδη είπαμε, είναι εύκολο στη χρήση, προλαμβάνει τη φθειρίαση, έχει ευχάριστο άρωμα μάνγκο-πορτοκάλι, και δρα και σαν conditioner ξεμπερδεύοντας τα μαλλάκια του παιδιού.

Συμπέρασμα: δεν χρειάζεται πανικός. Μόνο προϊόντα Hedrin. Και τέλος οι ψείρες!