Σχολείο: Aυτιστικό παιδί αναγκάστηκε να ξεχωρίσει με φωσφορίζον γιλέκο

Σχολείο: Aυτιστικό παιδί αναγκάστηκε να ξεχωρίσει με φωσφορίζον γιλέκο

Αγωγή εναντίον σχολείου στο οποίο φοιτά ο αυτιστικός γιος της κατέθεσε μια μητέρα από το Λονδίνο καθώς οι δάσκαλοι φαίνεται πως ανάγκαζαν το παιδί να φορά ένα φωσφορίζον γιλέκο προκειμένου να το ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα παιδιά.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του δημοτικού σχολείου, Τσέρι Λέιν στο Δυτικό Ντράιτον του Λονδίνου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Mirror, φαίνεται πως ανάγκασε τον επτάχρονο μαθητή Τσάρλι Λόγκαν να φορά αυτό το γιλέκο, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας καθώς όπως υποστηρίζουν η εν λόγω πράξη είναι «μέτρο προστασίας του ίδιου του αγοριού λόγω του αυτισμού».

H μητέρα του επτάχρονου Τσάρλι αναφέρει συγκεκριμένα πως οι εκπαιδευτικοί αναγκάζουν τον Τσάρλι να φορά το γιλέκο κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων όταν και τα παιδιά βρίσκονται στην παιδική χαρά του σχολείου

H πρακτική αυτή φαίνεται μάλιστα να είχε υιοθετηθεί από τους εκπαιδευτικούς ήδη από το Φεβρουάριο του 2018, ωστόσο ο μικρός Τσάρλι ένιωθε ντροπή να αποκαλύψει στην μητέρα του το γεγονός μέχρι και σήμερα.

Όταν τελικώς το παιδί εκμυστηρεύτηκε όσα βιώνει στο σχολείο, στο οποίο φοιτά τα τελευταία χρόνια, η μητέρα έσπευσε να παραπονεθεί στην διεύθυνση χωρίς ωστόσο να λαμβάνει λογικές εξηγήσεις.

Καταθέτοντας την αγωγή, η Τζόαν δήλωσε πως θέλει απλώς είναι σίγουρη ότι κανένα άλλο αυτιστικό παιδί δεν θα περάσει αυτά που πέρασε ο γιος, προσθέτοντας πως αν κερδίσει την δικαστική διαμάχη με το σχολείο, αυτό θα αποτελέσει μια νίκη για όλες τις οικογένειες αυτιστικών παιδιών.

Η Λόγκαν μάλιστα προχώρησε και στην ανάρτηση ενός βίντεο στο YouTube στο οποίο ο μικρός Τσάρλι παραδέχεται πως το σχολείο του τον αναγκάζει να φορά φωσφοριζέ γιλέκο και παραδέχεται το πόσο αμήχανα νιώθει για αυτό.

την είδηση διαβάσαμε: in.gr