Τι θα ήθελα να θυμούνται τα παιδιά μου από εμένα

Πριν λίγες μέρες είχα μια συζήτηση με το Νίκο. Ξέρετε από εκείνες τις συζητήσεις που με εμπνέουν και θέλω να τις μοιράζομαι μαζί σας.

Συζητούσαμε λοιπόν για τους πολλούς ρόλους που έχει ένας γονιός. Για το γεγονός ότι μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με το παιδί του για το διάβασμα, όταν αναγκάζεται να γίνει δάσκαλος κάθε απόγευμα. Για το τρέξιμο πέρα δώθε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, που μπορεί να μην συζητάμε καν με το παιδι μας, προσπαθώντας να φτάσουμε έγκαιρα σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα.

Εκεί λοιπόν που συζητούσαμε και η μια κουβέντα έφερνε την άλλη… σταμάτησα για λίγο και σκέφτηκα.. αλήθεια πως θα θέλαμε να μας θυμούνται τα παιδιά μας; Τα χρόνια περνούν, εκείνα μεγαλώνουν… Τι θα θέλαμε να κρατήσουν μέσα τους από εμάς; Καμία φορά αρκεί να σκεφτείς σαν παιδί για να καταλάβεις πως θα ήσουν καλύτερος γονιός! Εγώ λοιπόν δεν θέλω τα παιδιά μου να με θυμούνται σαν την κακιά και απαιτητική δασκάλα τους κάθε απόγευμα, δεν θέλω να με θυμούνται σαν τον αγχωμένο οδηγό τους, δεν θέλω να με θυμούνται με νεύρα μετά τη δουλειά.

Θέλω να θυμούνται τα γέλια μας πριν κοιμηθούν

Θέλω να θυμούνται τα γέλια μας πριν κοιμηθούν, τα παιχνίδια μας όταν κάνουμε μπάνιο, τις μεγάλες μας βόλτες. Τις ατέλειωτες συζητήσεις για δεινόσαυρους, νεράιδες, πριγκίπισσες, πλανήτες, παραμύθια! Τις μαγειρικές μας που κάνουν το σπίτι μας να μοσχοβολάει!! Εκείνα τα μπισκότα που θέλαμε να έχουν σχήμα «σπιτάκι» και δεν έγινε ποτέ…ποσο γελάσαμε όταν βγήκαν από το φούρνο. Τις αγκαλιές μας στον καναπέ όταν βλέπουμε μαζί κινούμενα σχέδια. Τα γέλια μας όταν μιλάμε συνθηματικά για να μην μας καταλάβουν οι άλλοι!

Δεν θα σου πω ποτέ ότι και εγώ δεν αγχώνομαι γιατί περνάει η ώρα και ο Ερμής δεν έχει τελειώσει το διάβασμα. Δεν θα σου πω ποτέ ότι δεν τρέχω όλη μέρα για να προλάβω να τα πάω τέννις , ποδόσφαιρο, κολύμβηση και να είμαι μετά στο γραφείο στην ώρα μου.

Τα κάνω όλα και στο τέλος της μέρας είμαι κουρασμένη και πολλές φορές νιώθω τύψεις για όλα όσα δεν πρόλαβα. Όμως αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όταν γυρίζω σπίτι ήρεμη όλα κυλάνε πιο όμορφα. Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο από εμάς.

περισσότερα άρθρα από την Αναστασία μπορείτε να βρείτε εδώ.