Αγαπημένη μου κόρη…

Αγαπημένη μου κόρη,

Θα ήθελα στη ζωή σου να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Να είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, ο οποίος γίνεται η καλύτερη μορφή του εαυτού του και αυτό που εκείνος θέλει πραγματικά.

γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Προσπάθησα να σου δώσω ό,τι καλύτερο μπορούσα, μέσα στα ελαττώματα και τις αδυναμίες μου, τους παράλογου φόβους και τα λάθη μου, θέλω να πιστεύω πως σου μετάγγισα τις σωστές αξίες και συνέδραμα στη διάπλαση της ηθικής και ελεύθερης προσωπικότητάς σου. Θέλω να ζεις ελεύθερα, άφοβα.

Να μάθεις να γελάς, να ερευνάς, να εκφράζεις ανοιχτά αυτό που αισθάνεσαι. Μην κρίνεις τους άλλους από το χρώμα τους, το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, τη θρησκεία τους, Μην ειρωνευτείς ποτέ σου έναν άνθρωπο με κινητικό πρόβλημα, μαθησιακή δυσκολία ή πρόβλημα υγείας. Να βάζεις στη θέση του ανθρώπου που πληγώνεις εσένα πάντα; αν εσύ θα πληγωνόσουν, μάλλον το ίδιο θα συνέβαινε και στον άλλο άνθρωπο. Να αγαπήσεις την αλήθεια και να θέλεις κοντά σου μόνο τους ανθρώπους που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Να ζητάς συγγνώμη, γιατί η ζωή είναι μικρή και δε χωράει εγωισμούς. Να κλαις δυνατά, αδιαφορώντας για τα σχόλια των άλλων. Να δώσεις το κορμί σου στον άνθρωπο που θα αγκαλιάσει και θα αγαπήσει και τη γυμνή σου ψυχή. Να μην περπατάς μόνη στο σκοτάδι, να έχεις τα μάτια και το βάδισμά σου μόνο προς το φως.

Να κάνεις το επάγγελμα που αγαπάς, διότι έτσι και μόνο δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ. Να μην έχεις αυτοσκοπό της ζωής μόνο τα χρήματα, αλλά να ομορφύνεις τη ζωή σου με αληθινή αγάπη και φωτεινά χρώματα. Να αγαπάς τα ζώα, μη δέχεσαι την κακοποίηση σε κανένα πλάσμα.

Κόρη μου, ζήσε τη ζωή σου αληθινά, άφοβα και ελεύθερα. Όπως ένα πουλί που ανοίγει τα φτερά του, έτσι και εσύ πέταξε ψηλά δίχως να φοβάσαι τίποτα. Μη δίνεις σημασία στους κακόβουλους ανθρώπους, εσύ να κοιτάς το πέταγμά σου.