9 πράγματα που έμαθα για την πατρότητα από το Χαν Σολο και τον Πόλεμο των Άστρων [gifs+videos]

Αν είσαι άντρας και γεννημένος πριν το τέλος της δεκαετίας του εβδομήντα προφανώς έχεις σε μεγάλη υπόληψη τον Πόλεμο των Άστρων.

Οι περισσότεροι φανς της δημοφιλούς σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας μπορεί να αναγνωρίζουν το λιτό, λακωνικό, σοφό Obi Wan ως τον υπέρτατο μέντορα, ενώ άλλοι μπορεί να γοητεύονται από το Darth Vader / Anakin Skywalker επειδή τελικά κατάφερε να βρει λύτρωση, στην πραγματικότητα όμως ο Χαν Σόλο – ο χαρακτήρας που έπαιζε ο Χάρισον Φορντ – πρέπει να αναγνωριστεί ως η επιτομή του ανδρισμού.

Ανεξάρτητος όσο δεν πάει, αλλά ταυτόχρονα συναισθηματικός. Δύσπιστος αλλά και ταυτόχρονα πρόθυμος να πιστέψει στη μαγεία, ακόμα και αν δεν τη βλέπει με τα ίδια του τα μάτια. Με υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και έντονο εγωισμό ώστε να «κηνυγήσει» μια πριγκίπισσα για να την παντρευτεί και να κάνουν παιδιά, αλλά ταυτόχρονα και προσγειωμένος κολλητός με ένα υπερ-τριχωτό αλλόγλωσσο ον, τον Τσιουμπάκα. Ένα αξιαγάπητο «κάθαρμα» που δηλώνει μεν μισθοφόρος, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. Ένας «μοναχικός καβαλάρης» που όμως αντιλαμβάνεται τη σημασία του να είσαι κομμάτι μιας ομάδας και να βοηθάς για το κοινό καλό.

Με λίγα λόγια – ο ιδανικός πατέρας. Δείτε μερικά παραδείγματα γιατί ο Χαν Σόλο είναι η καλύτερη πατρική φιγούρα στην ιστορία αυτού ή οποιουδήποτε άλλου γαλαξία. Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σας…

1) Όταν τα παιδιά το παίζουν δύσκολα, εφάρμοσε ανακατεύθυνση

2) Εμπιστέψου το ένστικτό σου. Ακόμα και σε στιγμές απόλυτης αβεβαιότητας

3) Αν δε σου αρέσουν αυτά που ακούς, άλλαξε τη συζήτηση

4) Να επαινείς το παιδί όπου χρειάζεται, αλλά μην το παρακάνεις

5) Φόρα το χαμόγελο σου όσο περισσότερο μπορείς

6) Δε φτάνει να πιάνουν τα χέρια σου, αν δε στροφάρει το μυαλό

7) Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, μπλόφαρε

Αλλά αν αποτύχει και η μπλόφα, θα πρέπει να ξέρεις πότε να αποχωρείς…

8) Δώσε στα παιδιά χώρο και χρόνο να πετύχουν αλλά και να αποτύχουν αλλά έχε στο νου ότι μια μικρή βοήθεια κάθε τόσο δεν κάνει κακό

9) Φρόντισε να μην ξεχνούν ποτέ πόσο πολύ τα αγαπάς…

Πηγή: Dadscribe.com