Οι αγαπημένες μας παιδικές ταινίες για τον μήνα Φεβρουάριο

findingdoryin

Τις είδαμε, τις προτείνουμε, μας άρεσαν. Νέες ταινίες παιδικές που μπορείτε να δείτε κι εσείς… Απολαύστε τις με σνακ και αγκαλιά στον καναπέ.

Ψάχνοντας την Ντόρι (2016) Ταινία.

Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει από την επίσκεψη της Pixar στον βυθό του ωκεανού, όπου ο Μάρλιν αναζητούσε τον γιο του Νέμο με τη βοήθεια του ξεχασιάρικου ψαριού, Ντόρι.

Αυτή τη φορά, η Ντόρι αναζητά τους γονείς της σε μία περιπέτεια που θα την φέρει μακριά από το σπίτι της.

Στους ρόλους που ερμήνευσαν στο «Ψάχνοντας τον Νέμο» επιστρέφουν ο Θοδωρής Αθερίδης και η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Ο πρώτος ερμηνεύει τον Μάρλιν και η δεύτερη την Ντόρι.

Το αγαπημένο δίδυμο «πρωταγωνιστεί» και σε ένα απολαυστικό making of που δείχνει τους δύο ηθοποιούς να μιλούν για τους ρόλους τους, για την ταινία και να αστειεύονται μεταξύ τους.

Το σίκουελ του «Ψάχνοντας τον Νέμο» έκανε άνοιγμα 130 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, δείχνοντας ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, η ιστορία που έπλασε η Pixar παραμένει κλασική.

Πώς αποφάσισε, όμως, ο σκηνοθέτης Άντριου Στάντον να αφηγηθεί άλλο ένα κομμάτι από την ιστορία της Ντόρι και του Μάρλιν;

«Συνειδητοποίησα ότι ανησυχούσα για την Ντόρι» λέει ο ίδιος για το μπλε ψάρι που ξεχνάει. «Η ιδέα της κακής της μνήμης και το πώς επηρέασε τη ζωή της ήταν κάτι που δεν αναλύθηκε μέχρι τώρα. Τι θα γινόταν αν χανόταν ξανά; Θα τα κατάφερνε;»

Πελαργοί (2016)

Στα ελληνικά με τις φωνές των Θανάση Τσαλταμπάση (Τζούνιορ) και Λίλας Μπακλέση (Τουλίπα)

Οι πελαργοί φέρνουν τα μωρά… ή τουλάχιστον τα έφερναν. Στις μέρες μας παραδίδουν πακέτα για ένα παγκόσμιο διαδικτυακό γίγαντα της λιανικής. Ο Τζούνιορ (Άντι Σάμπεργκ), ο καλύτερος πελαργό-πωλητής της εταιρίας, πρόκειται να πάρει προαγωγή, όταν κατά λάθος θέτει σε λειτουργία τη Μηχανή Παραγωγής Μωρών, η οποία φτιάχνει ένα αξιολάτρευτο, αλλά μη εγκεκριμένο, μωρό – κοριτσάκι.

Απελπισμένοι να παραδώσουν το δέμα ή αλλιώς και μπελάς πριν τους πάρει είδηση το αφεντικό, ο Τζούνιορ και η φίλη του Τουλίπα, η μοναδική άνθρωπος στο Βουνό των Πελαργών, θα δώσουν μια μάχη με τον χρόνο, για να παραδώσουν το πρώτο τους μωρό, σε ένα δύσκολο και συνάμα αποκαλυπτικό ταξίδι, που μπορεί να ενώσει και πάλι περισσότερες από μια οικογένειες, και το κυριότερο, να αποκαταστήσει την πραγματική αποστολή των πελαργών στον κόσμο.