Τι είναι η αίθουσα ηρεμίας-ησυχίας; Δημιουργήθηκε στο δημοτικό σχολείο Περιστερίου

αίθουσα ηρεμίας ησυχίας

Τι είναι η αίθουσα ηρεμίας-ησυχίας που δημιουργήθηκε στο 12ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου;

Στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής διδακτικών πρακτικών μεταξύ των εταιρικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας καινοτόμου και πρωτοποριακής δράσης: τη λειτουργία μιας σχολικής αίθουσας με την ονομασία «Αίθουσα Ηρεμίας- Ησυχίας» που στόχο έχει την προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας κλπ.

Η παρουσίαση της νέας αίθουσας ηρεμίας-ησυχίας

Την Πέμπτη 6/3/19 έγινε η παρουσίαση της νέας σχολικής αίθουσας στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και φορείς της εκπαίδευσης, του Δήμου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τ. Θεοδωράκος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Στάμος Αδάμ, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής αρμοδιότητας Π.Ε. Γ΄ Αθήνας κ. Μαρίνος Παρασκευόπουλος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας κ. Π. Πήλιουρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου ΔΣ κ. Κ. Κωνσταντάκος, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του σχολείου μας.

Η ανταπόκριση ήταν θετική και τα μηνύματα που λάβαμε ήταν ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. 

Ευελπιστούμε στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της σχολικής Αίθουσας Ηρεμίας- Ησυχίας και αναμένουμε θετικά αποτελέσματα στη μαθησιακή διαδικασία, στη ψυχική υγεία και στις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων