All for Zoe: Ένα ψηφιακό προσωπικό ημερολόγιο για γονείς, αφιερωμένο στα παιδιά τους

DSC_0494

Το AllforZoe δίνει την δυνατότητα σε όλους τους γονείς να δημιουργήσουν ένα ημερολόγιο παρακαταθήκη για τα παιδιά τους. Το ημερολόγιο παραμένει αποθηκευμένο με ασφάλεια έως την στιγμή που το παιδί θα αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό.

Μια νέα και ξεχωριστή ψηφιακή ιδέα είναι αφιερωμένη σε όλους τους γονείς, ειδικά για τα παιδιά τους.

«Η ιδέα γεννήθηκε πριν την κόρη μου. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ενώ περίμενα να γίνω πατέρας, σκέψεις με πλημύριζαν σχεδόν κάθε μέρα. Σκέψεις που πάντα έλεγα ότι πρέπει να κάτσω να τις κρατήσω κάπου και που σχεδόν ποτέ δεν το έκανα. Σκέψεις που ανυπομονούσα, και ανυπομονώ, να μοιραστώ μαζί της. Η ιδέα ήταν να μπορέσω για τα χρόνια που έρχονται να κρατήσω τη «στιγμή» γράφοντας κάπου το τι σκέφτεται η καρδιά , το μυαλό μου και η ψυχή μου , με απώτερο σκοπό να της τα δώσω κάποτε. Αρχικά υπέθεσα ότι κάτι απλό σαν και αυτό θα το έχουν σκεφτεί και υλοποιήσει αρκετοί. Όντως υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες που παρέχουν ένα βασικό ημερολόγιο αλλά σχεδόν όλα είχαν 2 βασικά μειονεκτήματα στα μάτια μου. Είτε είχαν λειτουργίες που δεν χρειαζόμουν, είτε δεν είχαν έναν απλό τρόπο να μου δίνουν ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα μου τοπικά αποθηκευμένα. Έτσι λοιπόν μια μέρα γεννήθηκε μέσα στο μυαλό μου το AllforZoe , ένα όνομα που βασίζεται σε αυτό της κόρης μου, Ζωής», αναφέρει ο Ηλίας, ο εμπνευστής και δημιουργός της πλατφόρμας.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος στο AllforZoe;

Ένας γονέας μπορεί να γράψει και να κρατήσει όσα κείμενα αυτός επιθυμεί. Θέλοντας να κρατηθεί η ουσία και μόνο, δεν επιτρέπεται τίποτα άλλο παρά μόνο κείμενο και τα απολύτως απαραίτητα: Ποιο παιδί αφορά η σκέψη, ποιά ημερομηνία , ένας τίτλος και τέλος το απαραίτητο στοιχείο που θα μας βοηθήσει στην κατηγοριοποίηση: οι λέξεις κλειδιά.

Ο Ηλίας γράφει εδώ και 3 χρόνια, παράλληλα με την βασική ανάπτυξη της πλατφόρμας. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει γράψει για:

–  Σκέψεις από καθημερινά γεγονότα και εμπειρίες που παραπέμπουν σε διάφορους τομείς της ζωής μας.

– Τις συνταγές από τα αγαπημένα φαγητά που τις μαγειρεύουμε.

– Ιατρικό ιστορικό.

– Περιγραφή των διακοπών και των ταξιδιών μας.

– Τραγούδια και ταινίες που έχει δει και τις αρέσουν.

– Άπειρα συναισθήματα που έχω νιώσει με διάφορες αφορμές.

 … και άλλα πολλά. Πραγματικά εξαρτάται από την φαντασία και τις προτιμήσεις του καθενός.

Οτιδήποτε γράφουμε είναι για πάντα δικό μας και μόνο δικό μας. Για αυτό και προς αυτή την κατεύθυνση ασχοληθήκαμε με 2 πολύ βασικά κομμάτια. Αυτό της ασφάλειας και της χρήσης των δεδομένων.

Πόσο ασφαλές είναι;

Το θέμα ασφάλειας το έχουμε προσεγγίσει σε πρώτο επίπεδο , κρατώντας κωδικοποιημένη όλη την επικοινωνία του υπολογιστή / tablet μέχρι τον διακομιστή μας. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος υποκλέψει την «συνομιλία» των μηχανημάτων δεν θα μπορέσει να αποκωδικοποιήσει τα δεδομένα.

Τα δεδομένα μας πρέπει να κρατιούνται και να καταχωρούνται μόνιμα κάπου έτσι ώστε να μπορούμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε. Αυτό το ρόλο παίζουν οι βάσεις δεδομένων. Ότι γράφουμε καταχωρείται σε μια βάση δεδομένων με μια ιδιαιτερότητα. Κρατιούνται και αυτά κωδικοποιημένα. Έτσι ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να πάρει αντίγραφο της βάσης δεδομένων , αυτή θα του είναι άχρηστη μιας και δεν θα μπορεί να αποκωδικοποιήσει τα δεδομένα που θα ανακτήσει.

Υπάρχουν και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της ασφάλειας στις οποίες εύλογα δεν μπορούμε να αναφερθούμε, όμως σας διαβεβαιώνουμε ότι η ενασχόληση μας με την ασφάλεια της πλατφόρμας θα είναι συνεχής με στόχο να παραμείνει το AllforZoe ένα ασφαλές λιμάνι για ότι μας εμπιστεύονται οι χρήστες μας.

Ωραία, γράφω. Και τώρα;

Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ανατρέξουμε σε αυτά που έχουμε γράψει και είτε να τα ξαναδιαβάσουμε είτε να τα συμπληρώσουμε , είτε ακόμα και να τα διαγράψουμε. Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε με τις σκέψεις μας.

Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ζητήσουμε από το σύστημα να μας συγκεντρώσει ότι έχουμε γράψει, έτσι  ώστε να το κατεβάσουμε στο μηχάνημα μας τοπικά. Το κομμάτι της εξαγωγής των δεδομένων μας, είναι προγραμματισμένο να λάβει μεγάλη προσοχή. Τι θα λέγατε για ένα ετήσιο βιβλίο των όσων έχετε γράψει; Η ένα βιβλίο με επιλεγμένη θεματολογία από τις σκέψεις σας;

Η πλατφόρμα συνεχώς θα αναζητά καινούργιες ιδέες για αξιοποίηση των δεδομένων μας. Πάντα θα έχω την προσωπική ευθύνη της ανάπτυξης της. Θα ενσωματώνονται ιδέες οι οποίες δεν θα αλλοιώνουν τον πυρήνα του AllforZoe.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να γίνετε μέλη του AllforZoe και να αρχίσετε να δημιουργείτε τη δική σας παρακαταθήκη σκέψεων για τα παιδιά σας σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.allforzoe.com

DSC_0499