Αποτύπωμα Παλάμης σε Χριστουγεννιάτικο Στολίδι

hand-printed-ornaments-fi-600x400

Έχουμε σιγά σιγά αρχίσει να μπαίνουμε σε κλίμα γιορτινό. Τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στολίστηκαν, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες γεμίζουν τους φούρνους και τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ακούστηκαν ήδη στο ραδιόφωνο!

γράφει η Σοφία Βερνίκου

Σήμερα θα δούμε παρέα μία εύκολη αλλά πολύ δημιουργική ιδέα για να φτιάξετε το δικό σας personalized στολίδι για το φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Τι θα χρειαστείτε:

– μια μονόχρωμη γυάλινη Χριστουγεννιάτικη μπάλα

– μπογιά (αυτές που χρησιμοποιούνται για καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τα παιδιά)

– πινέλο

– μαρκαδόρο

– κόλλα

– μικρά κομμάτια τσόχας / φελτ (για να φτιάξετε – προαιρετικά – διακοσμητικά όπως σκουφάκια και κασκόλ)

Screen-Shot-2014-11-27-at-12.26.33-PM

1o βήμα

Θα πρέπει να βάψετε τη παλάμη με το χρώμα! Επιλέξτε το χρώμα που σας αρέσει. Στο παράδειγμα θα δούμε ότι έχει χρησιμοποιηθεί το λευκό, διότι είναι εύκολο μετά με τους μαρκαδόρους σας να σχεδιάσετε λεπτομέρειες, αλλά και γιατί θυμίζει το Χριστουγεννιάτικο χιόνι!

painted-palm-600x494

2ο βήμα

Κρατώντας τη παλάμη και τα δάχτυλα ανοιχτά, τοποθετήστε το στολίδι στη μέση της παλάμης. Σιγά σιγά αρχίστε να κλείνετε τη παλάμη μέχρι να αγκαλιάσει τη μπάλα και να σχηματιστεί το αποτύπωμα ολόκληρης της παλάμης.

place-ornament-in-palm-600x413

Βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλα δεν κουνιούνται, και μόλις έχει αποτυπωθεί ολόκληρη η παλάμη, σιγά σιγά ξεκινώντας από τα δάχτυλα αρχίστε να ανοίγεται το χέρι.

close-palm-on-ornament-600x400

Τοποθετήστε τη μπάλα στην άκρη, και αφήστε να στεγνώσει η μπογιά καλά. Για να είστε σίγουροι αφήστε την όλη τη νύχτα. Εάν θέλετε, σε αυτή τη φάση, προσεκτικά, μπορείτε με τη λευκή μπογιά να προσθέσετε λευκές βούλες. Θα δείχνουν σαν χιονονιφάδες!

open-palm-slowly-600x400

3ο βήμα

Όταν η μπάλα σας έχει πια στεγνώσει καλά, με μαρκαδοράκι σχεδιάστε χαρακτηριστικά προσώπου στα δάχτυλα για να δημιουργηθούν φατσούλες, και αν θέλετε φτιάξτε από τσόχα μικρά κασκόλ και καπελάκια. Με ισχυρή κόλλα θα κολλήσουν εύκολα στη μπάλα σας!

decorate-your-palm-600x400

4ο βήμα

Μη ξεχάσετε να σημειώσετε πάνω στη μπάλα σας το όνομα του παιδιού και την ημερομηνία. Ή ακόμα και τις ευχές σας για ένα τέλειο δώρο για τη γιαγιά, το παππού ή τη νονά. Θα γίνει το αγαπημένο σας Χριστουγεννιάτικο αναμνηστικό! Δοκιμάστε να το κάνετε όλη η οικογένεια, και καθιερώστε το ως Χριστουγεννιάτικο έθιμο. Θα είναι σίγουρα το αγαπημένο στολίδι του δέντρου!

write-name-and-date-600x400

Πηγή: Babyglitter