Άθλοι και αποστολές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου τα παιδιά 4-8 ετών να μάθουν για τα κατορθώματα αρχαίων θεών, ηρώων αλλά και απλών θνητών, που «κρύβονται» στις μόνιμες συλλογές του, σε ένα φθινοπωρινό camp λίγο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι μικροί συμμετέχοντες θα βάλουν τα δυνατά τους και θα κάνουν και τους δικούς τους άθλους: Θα προετοιμαστούν για ένα μεγάλο ταξίδι στη Μεσόγειο, θα αντιμετωπίσουν φανταστικά πλάσματα, θα γίνουν βοηθοί αρχαίων τεχνιτών, θα ανακαλύψουν θησαυρούς μέσα στο μουσείο και, στο τέλος, θα κερδίσουν έπαθλα!

Ημέρα 1: O Ηρακλής και οι θεοί του Ολύμπου | Αφηγούμαστε ιστορίες θεών και ηρώων, μαθαίνουμε τα μυστικά για επιτυχημένους άθλους και φτιάχνουμε μαγικά αντικείμενα που θα μας προστατέψουν στις αποστολές μας.

Ημέρα 2: Mυθικά πλάσματα και τέρατα | Παρατηρούμε σκηνές από τη μυθολογία, γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές της και δημιουργούμε τα δικά μας φανταστικά όντα.

Ημέρα 3: Στο εργαστήρι ενός Κυκλαδίτη τεχνίτη | Μεταφερόμαστε στις Κυκλάδες της προϊστορικής εποχής και γινόμαστε βοηθοί ενός αρχαίου τεχνίτη για μία ασυνήθιστη παραγγελία.

Ημέρα 4: Μία ημέρα στην αρχαία Αθήνα | Περιδιαβαίνουμε τους δρόμους της αρχαίας Αθήνας, συμμετέχουμε σε αθλητικούς και άλλους αγώνες και παίρνουμε μέρος σε ένα συμπόσιο.

Ημέρα 5: Κυνήγι θησαυρού στο μουσείο | Διαβάζουμε το χάρτη του μουσείου, περιηγούμαστε στους χώρους του, λύνουμε τους γρίφους που συναντάμε στη διαδρομή μας και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική και χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες.

Πληροφορίες:

10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα)

T: 210 7294220

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

Επιμέλεια κειμένου: Εβελίνα Συρίγου

Πηγή: Ταλκ