CSI Kids: Το μυστήριο του Πάρκου στο Μεταξουργείο

59 low resolution

«CSI Kids: Το μυστήριο του Πάρκου» είναι ο ο τίτλος της κωμικής παράστασης μυστηρίου για παιδιά που έρχεται να διασκεδάσει τους μικρούς φίλους και να τους συμπαρασύρει σε μια αλησμόνητη θεατρική περιπέτεια.

Πρόκειται για το πρωτότυπο έργο της εκπαιδευτικού Φιλιώς Λαζανά, σε σκηνοθεσία Λιάνας Μεσάικου. Mια διαδραστική παράσταση μυστηρίου μόνο για παιδιά 7 ετών και πάνω που θέλουν γνωρίσουν από κοντά το επάγγελμα του ντετέκτιβ και να γίνουν και τα ίδια ντετέκτιβ για μια μέρα! Η παράσταση παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα φιλοξενηθεί στον θεατρικό χώρο El Convento del Arte, στο Μεταξουργείο από τις 2 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση: Η ιστορία ξεκινά μια βροχερή μέρα στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών, όπου οι δύο νεαροί ντεντέκτιβ, η Μαργαρίτα και ο Σεμπάστιαν, παρουσιάζονται για πρώτη μέρα στην δουλειά και καλούνται αμέσως να συνεργαστούν για να λύσουν ένα μυστήριο, παρά τις έντονες διαφορές του χαρακτήρα τους. Ένας άντρας αγνώστων στοιχείων βρίσκεται αναίσθητος στο πάρκο. Μπορεί αυτός ο άγνωστος να σχετίζεται με την πρόσφατη κλοπή του Θησαυρού της Μυτιλήνης από το Μουσείο; Άραγε ο φλύαρος θυρωρός, η Πολίτισσα μαγείρισσα και ο καθηγητής Βυζαντινολογίας έχουν κάποια ανάμιξη στο μυστήριο ή είναι αθώοι, όπως ισχυρίζονται;

50

Πώς συμμετέχουν τα παιδιά; Κατά την διάρκεια του έργου, τα παιδιά θα κληθούν ανά στιγμές να συμμετάσχουν τα ίδια στην εξιχνίαση του μυστηρίου και να βοηθήσουν τους ντετέκτιβ να βρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν. Θα φορέσουν τα γάντια τους, θα ανέβουν στην σκηνή, θα συλλέξουν δαχτυλικά αποτυπώματα, θα εξετάσουν τεκμήρια, θα κάνουν αναλύσεις με μικροσκόπια, χημικά τεστ και πολλές άλλες τεχνικές που κάνει ένας αληθινός ερευνητής. Οι μικροί ντετέκτιβ θα χρησιμοποιήσουν την επιδεξιότητα, την αυτοσυγκέντρωση και τη δημιουργικότητα τους, κυρίως, όμως θα το διασκεδάσουν με την ψυχή τους!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν μυστήριο είναι αποκλειστικά προσαρμοσμένο σε μικρές ηλικίες. ΔΕΝ περιέχει σκηνές βίας, ωμότητα, ή βωμολοχίες. Αντίθετα, προ(σ)καλεί τους μικρούς ντετέκτιβ σε ένα φανταστικό παιχνίδι περιπέτειας, όπου χωρισμένοι σε ομάδες προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο.

02

Σε ποιούς απευθύνεται η παράσταση; Η διαδραστική παράσταση «CSI Kids: Το μυστήριο του Πάρκου» είναι ο πλέον ιδανικός τρόπος ψυχαγωγίας για παιδιά 7 ετών και πάνω, γιατί συνδυάζει τη διασκέδαση με την απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων. Παράλληλα η παράσταση απευθύνεται και σε σχολεία, λόγω και της παιδαγωγικής της σημασίας. Πέρα από την αναλυτική και συνθετική τους ικανότητα που τα παιδιά καλούνται να χρησιμοποιήσουν, ρόλο-κλειδί στην παράσταση παίζει ο Θησαυρός της Μυτιλήνης, που θυμίζει στα παιδιά την αξία της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

53

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από τις 2 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 στο El Convento del Arte (Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο)

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων:

– Εισιτήριο για παιδιά: 12 ευρώ (προπώληση) ή 14 ευρώ (στην είσοδο)

– Εισιτήριο μόνο για ενήλικες & συνοδούς: 5 ευρώ (συμπεριλαμβάνει γαλλικό καφέ)

CSI KIDS POSTER - internet

Επιμέλεια κειμένου: Ελεονώρα Κανάκη