Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών [video]

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 4η Ιουνίου ως «Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών» μετά από ομόφωνη απόφασή της το 1983, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υπενθυμίσει σε όλους την κακομεταχείριση, φυσική, ψυχική και συναισθηματική, που υφίστανται εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο.

Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής. Δεν έχει όμως σημασία εάν μιλάμε για πολεμικές συγκρούσεις όπου σκοτώνονται εκατομμύρια παιδιών ή αν πρόκειται για ενδοοικογενειακή βία, καθώς το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις έχει να κάνει με αφανισμό αθώων ψυχών. Άλλωστε, τα στατιστικά τρομάζουν και στις δύο περιπτώσεις: Τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε διάφορους πολέμου, ενώ περίπου 80.000 πέφτουν θύματα βίας από την ίδια την οικογένειά τους στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική.

Ο κόσμος, δυστυχώς, δεν είναι ιδανικά ούτε αγγελικά πλασμένος όπως θα θέλαμε, αλλά τα παιδιά δεν έχουν κανένα μερίδιο ευθύνης σε αυτό και για αυτό οφείλουμε όλοι να τα προστατέψουμε με κάθε τρόπο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και ας το αφιέρωσουμε σε όλα τα παιδιά, δείχνοντας ότι είμαστε δίπλα τους και τα στηρίζουμε, και όσοι είμαστε γονείς και όσοι δεν είμαστε!

Πηγή: ΣανΣήμερα.gr