Δημιουργικό εργαστήρι για τον ποιητή Κ. Π. Καβάφη

Σου αρέσουν τα ποιήματα; Σκέφτεσαι πώς να φέρεις το παιδί σου κοντά σε αυτά; Βλέπεις ότι το παιδί σου αγαπάει το διάβασμα;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, αξίζει να πάτε παρέα να παρακολουθήσετε το δημιουργικό εργαστήρι για τον ποιητή Κ. Π. Καβάφη, με τη συγγραφέα Εύα Ιεροπούλου, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο ΟΞΥΓΟΝΟ την ίδια ημέρα στις 7 το απόγευμα.

Εκεί, θα γνωρίσετε την ποίηση του Καβάφη. Για τους περισσότερους η «Ιθάκη» σημαίνει προορισμός. Για κάποιους άλλους η αφετηρία. Σκαρφαλωμένοι στην «Ιθάκη» πιάσε απ’ το χέρι το παιδί σου και ετοιμάσου για περιπλάνηση στα άδυτα της ποίησης του αλεξανδρινού ποιητή. Θα σκεφτείτε, θα συζητήσετε, θα προβληματιστείτε, αλλά και θα τραγουδήσετε, θα κινηθείτε, κι ακόμα ⎯ γιατί όχι; ⎯ θα παίξετε!

Ιδανική απασχόληση για παιδιά της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Αντί εισιτηρίου, απαιτείται η αγορά της επετειακής έκδοσης στην οποία περιλαμβάνονται τα 154 ποιήματα του καβαφικού «κανόνα» Τα Ποιήματα. Κ. Π. Καβάφης (εκδόσεις
Μεταίχμιο) κατά την είσοδο στην εκδήλωση. Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις, στα εργαστήρια και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΞΥΓΟΝΟΥ που απευθύνονται σε παιδιά, μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected]. Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και ο τίτλος της εκδήλωσης την οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

 

Κείμενο: Εβελίνα Συρίγου