Εξερευνώντας την Αθήνα με τα παιδιά σας

Με την καθημερινότητα να περιορίζει τον ελεύθερο χρόνο των γονέων είναι σημαντικό μία φορά την εβδομάδα να αφιερώνετε χρόνο με το παιδί σας μόνοι σας αναπτύσσοντας έτσι μία δική σας εντελώς στιγμή.

Σας βρήκαμε πολύ ωραία μέρη στην Αθήνα στα οποία μπορείτε να απολαύσετε χρόνο παρέα με τα παιδιά σας απολαμβάνοντας τη φύση και τις στιγμές παρέα.

Παιδικό Μουσείο:

Aυτό το ξεχωριστό μουσείο είναι αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους. Συγκεκριμένα, τους βοηθάει να κατανοήσουν με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο τον κόσμο στον οποίο ζουν. Εδώ μπορούν να φτιάξουν κατασκευές, να κατανοήσουν τις έννοιες της αγοράς και της ζήτησης και να πειραματιστούν με συνταγές στην ‘κουζίνα’.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας:

Ένα μουσείο που θα εντυπωσιάσει τα παιδάκια σας ότι ηλικία και αν έχουν. Ακριβή αντίγραφα ζώων και φυτών θα βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να μάθουν περισσότερα για το οικοσύστημα. Μην παραλείψετε επίσης την έκθεση στο κέντρο Γαία που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο πλανήτης μας και το αποτύπωμα που αφήνει ο άνθρωπος πάνω σε αυτόν.

Πλανητάριο –Ίδρυμα Eυγενίδου:

Μια επίσκεψη στο Πλανητάριο σίγουρα επιβάλλεται. Πρώτα απ’όλα μικρά και μεγάλα παιδιά θα λατρέψουν τον τεράστιο θόλο και το αμφιθέατρο. Επίσης, είναι μια τέλεια ευκαιρία για να εξοικειωθούν με δυσνόητες έννοιες με έναν διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο.

Ζάππειο – Εθνικός Κήπος:

Μια αστική όαση στο κέντρο της Αθήνας – κυριολεκτικά δίπλα στην πλατεία Συντάγματος – ιδανική για τους μικρούς μας φίλους. Εδώ μπορούν να ξεσαλώσουν στις δυο παιδικές χαρές, να έρθουν σε επαφή με τα ζώα στον μίνι ζωολογικό κήπο και βέβαια να ταΐσουν τις πάπιες στην λίμνη.

Λόφος Λυκαβηττού:

Ο ιδανικός περίπατος για όλη την οικογένεια. Ο λόφος του Λυκαβηττού βρίσκεται δίπλα στο κοσμοπολίτικο Κολωνάκι και φημίζεται για την υπέροχη θέα του. Οι δε μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν τη διαδρομή με το τελεφερίκ που φτάνει στην κορυφή του λόφου.

Μια μέρα στην παραλία με την οικογένεια:

Μην σας ξεγελάει το κέντρο της Αθήνας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι γύρω παραλίες της μπορούν να σας προσφέρουν πλήρη χαλάρωση. Σας έχουμε συγκεντρώσει τις παραλίες που είναι ιδιαίτερα φιλικές για οικογένειες.

Εκδρομή στο Μπάφι στην Πάρνηθα.

Μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν αξέχαστες εμπειρίες, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Στην Πάρνηθα, στο καταφύγιο Μπάφι , στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν την φύση. Μην ξεχάσετε το ποδήλατο σας! Μπορείτε παρέα να κάνετε βόλτα απολαμβάνοντας απίθανες στιγμές στη φύση.

Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα με τα παιδάκια σας και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Απλά πείτε μας τι σας αρέσει και θα σας βρούμε τη δραστηριότητα που σας ταιριάζει.

Μην ξεχνάτε πως η ασφάλεια σας μπορεί να ενισχυθεί. Είναι πολύ σημαντικό να προβλέψετε όταν ξεκινάτε να κάνετε ποδήλατο με το παιδί σας. Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική δημιούργησε δύο νέα προγράμματα ασφάλισης ποδηλάτου τα MINETTA Bike1&2, τα οποία διατίθενται για άτομα ηλικίας από 5 έως 70 ετών, στοχεύοντας στην πληρέστερη κάλυψη του ποδηλάτη, αλλά και του ποδηλάτου, καλύπτοντας από την αστική ευθύνη, ακόμα και σε περιπτώσεις ατυχήματος μεταξύ ατόμων με συγγένεια α’ βαθμού, μέχρι και ολική κλοπή του ποδηλάτου.