Ένα ενδιαφέρον εργαστήρι ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, για παιδιά 8 – 11 ετών. Μορφές και συναισθήματα είναι ο τίτλος του και πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Το θέμα: Τι σχέση μπορεί να έχει μια μάσκα από την Ακτή Ελεφαντοστού με ένα πορτραίτο φαγιούμ; Τι σχέση μπορεί να έχει μια ρωσική αγιογραφία του Αγίου Γεωργίου με μια προτομή ενός νιγηριανού βασιλιά; Αν και φαίνονται εντελώς ασύνδετα, είναι όλα απεικονίσεις μορφών, ανθρώπινων ή όχι. Όλα τους αποπνέουν συναίσθημα. Από τα αρχαία χρόνια, ο άνθρωπος απεικόνιζε μορφές σε αγγεία, αγιογραφίες, κεντήματα, βάζα, τοιχογραφίες.
Αυτές τις μορφές θα χρησιμοποιήσουμε για να διερευνήσουμε πως απεικονίζεται το συναίσθημα. Αφού τις «αποκόψουμε» από το περιβάλλον τους, θα τις κολλήσουμε σε χαρτί ή καμβά. Καλούμαστε να συμπληρώσουμε την υπόλοιπη επιφάνεια με δύο τρόπους, είτε προσπαθώντας να αναπαράγουμε το συναίσθημα που εκφράζει η μορφή, είτε το εντελώς αντίθετο. Αρχικά θα πειραματιστούμε με υλικά σχεδίου. Στη δεύτερη συνάντηση θα χρησιμοποιήσουμε χρωματιστά χαρτιά για να έχουμε την ευχέρεια, αν θέλουμε, να δημιουργήσουμε τρισδιάστατες κατασκευές. Τέλος, στην τελευταία συνάντηση, θα κολλήσουμε το κεφάλι σε καμβά και θα το ολοκληρώσουμε με τέμπερες.
Πληροφορίες:
Κύκλος 3 συναντήσεων: 15, 22 και 29 Νοεμβρίου 2014 (κάντε κράτηση)
Σάββατο 13:00-15:00
Συμμετοχή: €45
Για τους Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: €40 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €40
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Ίδρυμα Ν.Π. Γουλανδρή
Νεοφύτου Δούκα 4 / Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1
Αθήνα
Πηγή: Babyglitter
Επιμέλεια κειμένου: Ελεονώρα Κανάκη

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του superdad, άλλαξαν πολλά… Πλέον δηλώνω νέα μαμά, σύζυγος, επαγγελματίας, νοικοκυρά, νοσοκόμα, ψυχολόγος, παιδαγωγός, ενώ αυτή η λίστα με τους νέους και παλιούς ρόλους δεν έχει τελειωμό… Αυτό που μου αρέσει είναι να αναζητώ και ν’ ανακαλύπτω καθημερινά φρέσκιες ιδέες για γονείς και ό,τι νέο “παίζει” από τον κόσμο των παιδιών!