Φανταστικός μπαμπάς φτιάχνει αναπηρικά καροτσάκια σε απίθανα οχήματα

O Ryan Wiemer το 2008 άρχισε μια πολύ όμορφη ιστορία για τον μικρό του γιο Keaton που πάσχει από μυική δυστροφία αλλά και για όλα τα παιδιά που έχουν παρόμοιες ασθένειες.

Ο Ryan την περίοδο του Helloween σχεδίασε για δώρο ένα καρναβαλικό κοστούμι για το γιο του. Δεν ήταν όμως μια κοινή στολή. Ήταν μια στολή που θα την χρησιμοποιούσε ο μικρός Keaton ως αναπηρικό καροτσάκι.

Το πρώτο κουστούμι-καροτσάκι που του έφτιαξε ήταν ένας πειρατής όπως του ειχε ζητήσει ο μικρός του γιος.

Τα τελευταία χρόνια ο Ryan από το Oregon ίδρυσε μια κερδοσκοπική εταιρεία με όνομα Magic Wheelchair η οποία κατασκευάζει αντίστοιχα κοστούμια για τα παιδιά με αναπηρικά προβλήματα. Τα κοστούμια αυτά όχι μόνο “ντύνουν” τα παιδιά αλλά “ντύνουν” και τα αναπηρικά καροτσάκια.

Ο Weimer ήξερε πως η κατασκευή τέτοιων κουστουμιών θα είχε κόστος. Για το λόγο αυτό η εταιρεία που ίδρυσε ήταν μη κερδοσκοπική και πήρε την βοήθεια 769 χρηστών του Kickstarter μέσω donation. Ο Weimer συγκέντρωσε ο 25.688 δολάρια.

Φέτος η εταιρεία Magic Wheelchair κατασκεύασε κοστούμια για έξι παιδιά. Με την βοήθεια εθελοντών φτιάχτηκαν δύο κοστούμια Mario bros για δύο δύδιμα, ένας SpongeBob , ένας χελονονιτζάκι και ένα blackjet από τους Avengers της Marvel.

Οι εθελοντές συγκροτούνται σε ομάδες ανθρώπων που δουλεύουν έως 100-200 ώρες την εβδομάδα για ένα κοστούμι.

“Λατρεύω το αίσθημα που εισπράττω όταν κάνω πραγματικότητα αυτό που ονειρεύεται ένα παιδί”λέει ο Weimer στο BuzzFeed news ενώ τονίζε πως: “όσο για τα παιδιά μου, μοιζουν πλέον με σούπερ σταρς και κανείς δεν τα κοιτάζει με λύπηση”.

Διαβάστε περισσότερα: alfavita.gr