Ιδέες για μπαμπάδες με κόρες

Ο Κώστας περιμένει τη δεύτερη κόρη του. Όταν είχε μάθει ότι περίμενε την πρώτη του κόρη, η αντίδρασή του στο ιατρείο του γυναικολόγου ήταν… «θα πάρω και δεύτερη γνώμη…».

γράφουν οι Αλεξία & Σοφία Βερνίκου

Τρία χρόνια αργότερα έχει εξοικειωθεί (ίσως καλύτερα ερωτευτεί) με την πρώτη κόρη του και συμβιβαστεί με την ιδέα της δεύτερης. Σε όλους τους μπαμπάδες με κόρες λοιπόν, η σχέση αυτή είναι μαγική, θέλει όμως γερά νεύρα, υπομονή, φαντασία κι αρκετή δόση «νεραϊδόσκονης». Από εμάς, ορίστε μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε όταν περνάτε χρόνο μαζί τους:

Εξερευνήστε τη φύση

Περπατήστε στο δάσος, κάντε πικ νικ στο βουνό, μαζέψτε λουλούδια μαζί της, φτιάξτε πύργους στην άμμο και μάθετέ της τα κόλπα σας.

Μαγειρέψτε μαζί της.

Ακόμα κι αν δεν το έχετε ξανακάνει, ακόμα κι αν εκείνη γνωρίζει πιο πολλά για τη μαγειρική απ’ ότι εσείς. Μαγειρέψτε κάτι το οποίο να μη φτιάχνει με τη μαμά ή τη γιαγιά. BBQ ίσως; Κρέπες; Αυγά με μπέικον; (Εύκολες συνταγές για μπαμπάδες θα βρείτε εδώ.)

Βγείτε για ποδήλατο ή για πατίνι, στο δρόμο, στο πάρκο, στο στίβο.

Οι περισσότερες μαμάδες το βαριούνται ή το φοβούνται αυτό το κομμάτι, άρα γιατί να μην το αναλάβετε εσείς;

Τραβήξτε φωτογραφίες ή βίντεο μαζί της.

Πηγαίνετε την στα αγαπημένα σας σημεία μέσα στην πόλη και φωτογραφήστε τα μαζί της. Έτσι θα αποτυπωθούν στη μνήμη της και στα άλμπουμ σας για πάντα!

Στα κορίτσια αρέσει πολύ το θέατρο, ειδικά τα μιούζικαλ…

Πηγαίνετε μαζί τους θέατρο λοιπόν. Αν δε το αντέχετε καθόλου, νοικιάστε ταινίες όπως το Mary Poppins, το Sound of Music, το  Annie και δείτε τες μαζί τους τρώγοντας pop corn!

Αφήστε τες να σας μεταμορφώσουν!

Να σας βάλουν κοκαλάκια στα μαλλιά, να σας ντύσουν με αστεία ή γυναικεία ρούχα, να σας βάψουν το πρόσωπο η ακόμα και τα νύχια. Θα ενθουσιαστούν, θα ξεκαρδιστούν και θα σας λατρέψουν!

Διαβάστε τους βιβλία και μετά συζητήστε μαζί τους γι’ αυτά.

Αλλάξτε τη φωνή σας, διδάξτε τους πράγματα μέσα απ’ αυτά, και μάθετε δικούς τους προβληματισμούς και ανησυχίες μιλώντας γι’ αυτά.

Κατασκηνώστε έξω ένα βράδυ κι ας φωνάζει η μαμά…

Ιδανικά στην αυλή αν έχετε αυλή, ή ακόμα και στο σαλόνι. Χρειάζεστε μια σκηνή, φωτιά – αν υπάρχει τζάκι – φακούς, και τρομακτικές ιστορίες!

Σε όλους τους μπαμπάδες αρέσουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Βρείτε και μάθετέ τους λοιπόν ένα παιχνίδι το οποίο να μπορείτε να παίζετε κι οι δύο μαζί. Τι πιο εύκολο και διασκεδαστικό!

Βγείτε «ραντεβού» μαζί τους!

Δε χρειάζεται να είναι ούτε κάτι ακριβό ούτε κάτι εξεζητημένο. Φαγητό στο αγαπημένο τους εστιατόριο, σινεμά, βόλτα στο ζωολογικό κήπο, στο πλανητάριο, στο λιμάνι, ακόμα και στο γήπεδο… αρκεί να είσαστε οι 2 σας και να σας δώσει χρόνο να μιλήσετε.

Όπως και να ‘χει, ό,τι και να κάνετε, φροντίστε να περνάτε χρόνο με τις κόρες σας από μικρή ηλικία. Μην ξεχνάτε ότι είστε ο πρώτος άνδρας που θα γνωρίσουν, θα εμπιστευθούν και θα αγαπήσουν στη ζωή τους. Η σχέση τους μαζί σας θα θέσει τα θεμέλια για τις υπόλοιπες σχέσεις στη ζωή τους. Λοιπόν μπαμπάδες… να χαίρεστε τις κόρες σας!