Καλοκαίρι στην πόλη

Πολυθεματικό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 

Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» ανοίγει και φέτος τις πύλες του για 16η συνεχή χρονιά, με σκοπό να ταξιδέψει τους «κατασκηνωτές» του στις γωνιές ολόκληρου του κόσμου μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τις διαδραστικές εφαρμογές του «Ελληνικού Κόσμου» αλλά και τα προγράμματα εικονικής πραγματικότητας.

Το «Καλοκαίρι στην πόλη» έρχεται για να προτείνει νέες διαδρομές και εξερευνήσεις. Η εναλλακτική αυτή «κατασκήνωση» αποτελεί μια άτυπη μορφή εκπαίδευσης για τα παιδιά στο χώρο του μουσείου. Κάθε περίοδος διαρκεί δέκα ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά αξιοποιούν δημιουργικά τα πρωινά τους στον «Ελληνικό Κόσμο». Μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, αλλά και με την κατάλληλη παρότρυνση και προσέγγιση των μουσειοπαιδαγωγών, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ποικίλη θεματολογία ενώ παράλληλα αξιοποιούν και αναδεικνύουν στοιχεία του χαρακτήρα τους μέσα από την ομαδική δράση.

Στο «Καλοκαίρι στην πόλη», επί δέκα ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, τα παιδιά 5 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία εναλλακτική κατασκήνωση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εντός του «Eλληνικού Kόσμου» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις προβολές Εικονικής Πραγματικότητας και τις εκθέσεις, να αγαπήσουν το περιβάλλον, να πραγματοποιήσουν ανασκαφές φέρνοντας στο φως μυστικά χαμένα στους αιώνες, να «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο, πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος, αλλά και να ασχοληθούν με θέματα όπως η μυθολογία, η μουσική, το θέατρο, η ελληνική παράδοση και ιστορία, η αστρονομία και ο χορός. Τα παιδιά ολοκληρώνουν το δεκαήμερο με μια εορταστική εκδήλωση, όπου παρουσιάζουν στους γονείς τους διάφορα «δρώμενα» που έχουν προετοιμάσει κατά τις δέκα δημιουργικές ημέρες τους στον «Ελληνικό Κόσμο».

Συγκεκριμένα, για το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» δύο ευρύτερες θεματικές με επιμέρους θέματα και δράσεις θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά. Διαλέξτε όποια περίοδο θέλετε και οι διακοπές θα γίνουν ανεπανάληπτες.

3o Δεκαήμερο: 14/07/2014-25/07/2014

«Θεοί και πλανήτες: μια συνάντηση διαστημική!»

 4ο Δεκαήμερο: 25/08/2014-05/09/2014

«Με μια ορθοπεταλιά, στης Ελλάδας την κάθε γωνιά!»

Πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Τ. 212 254 0000

Πηγή: Ελληνικός Κόσμος 

Επιμέλεια κιεμένου: Εβελίνα Συρίγου