Καλοκαιρινές περιπέτειες που κάθε παιδί πρέπει να βιώσει

Το καλοκαίρι ήρθε. Μπορεί να άργησε λίγο, όμως είναι εδώ και σύντομα όλοι (όσοι δεν είστε ήδη σε διακοπές δηλαδή) θα βρεθούμε σε κάποιο όμορφο προορισμό παρέα με τις οικογένειές μας, για να ξεκουραστούμε αλλά και να διασκεδάσουμε!

γράφουν οι Αλεξία & Σοφία Βερνίκου

Σήμερα βέβαια θα κάνουμε focus στο κομμάτι της διασκέδασης, μιλώντας για συναρπαστικές, γεμάτες αδρεναλίνη, τολμηρές εμπειρίες που κάθε παιδί (και ενήλικας βέβαια) θα πρέπει να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει φέτος το καλοκαίρι.

Κολύμπι στη φύση

Ποιος χρειάζεται πισίνα; Μπάνιο φέτος θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε σε ανοιχτή θάλασσα ή ακόμα και λίμνη. Ένα καλό που έχουμε και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε ως Έλληνες είναι η ομορφιά της φύσης μας.

Εξερευνήστε μια σπηλιά

Το να βρεθείς σε μια σπηλιά μπορεί να είναι σκοτεινό και ελαφρώς τρομακτικό όμως συγχρόνως και τόσο δελεαστικό! Αφήστε τα παιδιά σας να εξερευνήσουν μια σπηλιά ενώ παράλληλα θα ανακαλύψουν τον εσωτερικό τους Indiana Jones.

Σκαρφαλώστε κάτι ψηλό

Μαζέψτε δύναμη και μαζί με τα παιδιά σας σκαρφαλώστε μια βουνοπλαγιά, ένα βράχο, έναν αμμόλοφο, όσο ψηλότερο τόσο το καλύτερο. Όταν φτάσετε στη κορυφή το συναίσθημα θα είναι μοναδικό και τα παιδιά σας θα νιώθουν ανίκητα.

Ύπνος κάτω απ’ τα αστέρια

Ναι! Φέτος στις διακοπές όπου κι αν βρεθείτε (ή ακόμα κι αν είναι στο κήπο της πολυκατοικίας)  – μέσα σε δικό σας αυτοσχέδιο φρούριο, σκηνή, δεντρόσπιτο, ή απλά κάτω από μια κουβέρτα – δοκιμάστε να κοιμηθείτε έξω κάτω από τα αστέρια. Θα μείνει αξέχαστο τόσο στα παιδιά όσο και σε εσάς.

Kατάδυση | Snorkeling με ψάρια

Μάσκα, βατραχοπέδιλα και αναπνευστήρας είναι απαραίτητα για το φετινό καλοκαίρι. Το συναίσθημα του να κολυμπάει κανείς δίπλα σε ψάρια δε συγκρίνεται με άλλο. Είναι μια ιδανική λύση για την εξοικείωση των παιδιών με τον υδάτινο κόσμο – το μυστήριο και τη μαγεία του!

Κυνήγι θησαυρού

Ένα κυνήγι θησαυρού αρέσει σε όλα τα παιδιά. Δεν έχει τόση σημασία το τι θα αναζητάνε, όμως το σίγουρο είναι πως όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας,  λατρεύουν τον ενθουσιασμό ενός κυνηγιού. Λατρεύουν τα «στοιχεία», τον ανταγωνισμό, και φυσικά τη μεγάλη ανακάλυψη!

Ιστιοπλοία στο απέραντο γαλάζιο

Υπάρχει κάτι πολύ συναρπαστικό στην ιστιοπλοΐα. Με την ιστιοπλοΐα ο άνθρωπος έρχεται κοντά την φύση, αποκτά  ανεξαρτησία, υπομονή, πειθαρχία και αυτοπεποίθηση. Με τόση θάλασσα που έχουμε τη τύχη να έχουμε στην όμορφη χώρα μας, βρείτε έναν όμιλο κοντά σε εσάς και αρπάξτε την ευκαιρία για μια μοναδική εμπειρία.

Aγαπάμε τα έντομα

Με πάνω από 900.000 είδη εντόμων εκεί έξω, ο υπέροχος αυτός κόσμος, προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να κυνηγήσουν, να μελετήσουν, να αναρωτηθούν και ακόμα και να διασκεδάσουν! Από πεταλούδες και πασχαλίτσες μέχρι σκαθάρια και σαρανταποδαρούσες, μάθετε στα παιδιά σας να μη φοβούνται τα έντομα –και γιατί όχι να  ξεκινήσετε τη δική σας συλλογή εντόμων.

Καλά να περάσετε και καλές διακοπές!