Κλειστά σχολεία: πώς να περάσετε ωραία στο σπίτι

Σήμερα τα παιδιά μας δεν πήγαν σχολείο και πολλές από εμάς μείναμε σπίτι μαζί τους. Είναι ωραία αυτά τα τριήμερα, εμείς και τα παιδιά στο σπίτι, χωρίς καμία υποχρέωση. Μπορούμε να χαλαρώσουμε μαζί, να παίξουμε, να συζητήσουμε, να κάνουμε ό,τι μας έχει λείψει. Ο καιρός σίγουρα δεν είναι για βόλτες έξω.

Πώς μπορούμε να περάσουμε ωραία μέσα στο σπίτι αυτό το τριήμερο;

Μπορούμε να παίξουμε με τα παιδιά μας επιτραπέζια παιχνίδια. Εμείς παίζουμε συχνά “μυστήρια στο Πεκίνο” , “σκορ 4” , “monopoly” , “Jenga” και πραγματικά περνάμε καλά μικροί και μεγάλοι.

Όνομα- ζώο- πράγμα:

Αλήθεια το θυμάστε αυτό το παιχνίδι; Πώς παίζεται; χρειαζόμαστε μόνο ένα χαρτί και ένα μολύβι ο καθένας. Φτιάχνουμε στο χαρτί τόσες κάθετες γραμμές όσες οι κατηγορίες και μια για την βαθμολογία. Ο ένας παίχτης ξεκινάει να λέει την αλφαβήτα από μέσα του μέχρι ο διπλανός του να τον διακόψει. Το παιχνίδι ξεκινά με το γράμμα στο οποίο τον σταμάτησε. Ο γύρος τελειώνει όταν κάποιος παίχτης συμπληρώσει όλες τις κατηγορίες. Στο τέλος κάθε γύρου οι παίχτες ανακοινώνουν με τη σειρά τις απαντήσεις τους και υπολογίζουν τη βαθμολογία. Το παιχνίδι αυτό έχει πολλή πλάκα και βοηθά τα παιδιά μας να εξασκηθούν στην ορθογραφία.

Κατασκευές με πλαστελίνες ή τουβλάκια:

Αν στα παιδιά σας αρέσουν οι κατασκευές ξεκινήστε να φτιάχνετε μαζί όλα όσα φαντάζονται. Εμείς πολύ συχνά φτιάχνουμε ζωολογικούς κήπους, τρένα, κάστρα με τα τουβλάκια. Και πολλές χρωματιστές κατασκευές με πλαστελίνη.

Βάλτε μουσική και χορέψτε μαζί:

Ναι, είναι ευκαιρία να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας. Βάλτε τη μουσική που αρέσει σε εσάς κι εκείνα και διασκεδάστε μαζί τους.

Για να χαλαρώσετε φτιάξτε pop corn και βάλτε την αγαπημένη σας ταινία.

Το άρθρο συντάχθηκε παρέα με την ομάδα του brainy. Στο brainy, στηρίζουν τα παιδιά σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται να κατακτήσουν το μέλλον που τους ανήκει!!!