«Ο Μπαμπάς μου… ο ήρωας μου»

ήρωαςompampasmouoiroasmou

Ένα νέο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ο Μπαμπάς μου… ο ήρωας μου» του συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλου, θα κυκλοφορήσει προσεχώς από την Ελληνοεκδοτική. Τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη-εκστρατεία ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

Σε αυτή την σημαντική προσπάθεια συμμετείχαν οι ψυχολόγοι Ευτυχία Γιακουμή, Χρυσούλα Βαλαματοπούλου, η διδάκτορος Στέλλα Νάκη ενώ την προλόγηση έκανε η σκηνοθέτης και ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη.

«Γονιός δεν είναι αυτός που κάνει παιδιά, αλλά αυτός που ζει για τα παιδιά του» λέει ο αφηγητής στη μικρή του κόρη, όταν εκείνη μ ένα μεγάλο ερωτηματικό, ψάχνει το μέγεθος της διαφοράς, ανάμεσα στο θετό και τον φυσικό γονιό…

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ευαισθητοποιημένος κάτω από την ιδιότητα του πατέρα και ευαίσθητος με τα παιδιά , σαν συγγραφέας, αφού διάλεξε με αγάπη να γράφει γι αυτά, καταπιάνεται απαλά και με τρυφερότητα προς τον νεαρό αναγνώστη, με το θέμα του υιοθετημένου παιδιού.

Εξηγεί τη «διαφορά», ανάμεσα στο ψεύτικο και το αληθινό, με ένα τρόπο ασφαλή και συγκινητικό, όπως θα το έκανε κι ένα παιδί …πράγμα που εξασφαλίζει την κατανόηση και της πιο δύσκολης , για την παιδική ψυχή, έννοιας.

Θυσία γονέα

Όπως της αφοσίωσης του γονιού που ενώ δεν έχει γεννήσει, αγαπά και θυσιάζεται για το παιδί που έχει υιοθετήσει. Όπως θα το έκανε και ο φυσικός γονιός.

Ακουμπά με προσοχή και καθαρότητα το δύσκολο κομμάτι μιας τέτοιας κατάστασης, στον κοινωνικό περίγυρο του σχολείου, όπου τα παιδιά εύκολα περιθωριοποιούν και «χτυπάνε» εκείνο που φαίνεται διαφορετικό στα μάτια τους.

Δίνει «απαντήσεις», με λόγο απλό και διαλόγους ζωντανούς και με αισιοδοξία μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη. Και διδάσκει τον ιδανικό τρόπο να καταλάβει κανείς την ψυχή ενός παιδιού : Την ΑΓΑΠΗ!….

Η συγγραφή για εμένα γεννήθηκε χάρη στην ανάγκη για προσφορά και αλληλεγγύη στα παιδιά μας. Είμαι τυχερός που αυτή η προσφορά μεταφέρεται επάνω σε ένα βιβλίο που και από μόνο του είναι προσφορά για τους μικρούς μας φίλους.

Φιλοσοφία μου και πιστεύω μου είναι πως αν θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να ζήσουν αύριο σε μια κοινωνία όπως την ορματιζόμαστε, πρέπει εμείς οι γονείς να κοιτάζουμε σήμερα τα μάτια του παιδιού μας μέσα από όλων των παιδιών τα μάτια.

Οφείλουμε όλοι μας, όταν πρόκειται για τα παιδιά, να τοποθετούμε το μικρό λιθαράκι προσφοράς που μας αναλογεί… Είναι χρέος μας στο Αύριο. Αν στραφούμε στο σήμερα και στο χθες θα καταλάβουμε το ΓΙΑΤΙ…

πηγή: ert.gr