Βιβλίο: Ο μπαμπάς είναι άνεργος

Ένα βιβλίο, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, που απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και αναφέρεται σε ένα δυστυχώς πολύ επίκαιρο θέμα, την ανεργία ενός γονιού. Το κείμενο μας αφήνει να ρίξουμε μια ματιά στο μυαλό και την ψυχή ενός παιδιού που ο μπαμπάς του είναι άνεργος.

Ο Μιχάλης έχει φοβερό άγχος. Η κυρία Τζίνα, η δασκάλα του, προσκαλεί με τη σειρά όλους τους γονείς των μαθητών, να μιλήσουν στα παιδιά για τη δουλειά τους. Ο μπαμπάς του Μιχάλη, όμως, τον τελευταίο χρόνο είναι άνεργος. Και φτάνει η δική του η σειρά να έρθει στο σχολείο. Τι θα πει μπροστά σε όλη την τάξη; Ότι είναι άνεργος; Ο Μιχάλης ντρέπεται πολύ, ώσπου…

Με περίσσια  ευαισθησία η συγγραφέας μας ανοίγει ένα παράθυρο στο μυαλό του Μιχάλη, που όχι μονο έχει μπαμπά άνεργο αλλά θα παρουσιαστεί στην τάξη του να μιλήσει γι’ αυτό.  Και εκεί που εύχεται να ήταν κι ο μπαμπας του σαν άλλους γονείς… η ειλικρινής παρουσίαση του μπαμπά του μπροστά σε όλους για το επάγγελμά του, αλλά και για το λόγο που είναι άνεργος κάνει το Μιχάλη να αλλάξει γνώμη.

Ένα βιβλίο για τη ντροπή που πολλές φορές νιώθουν τα μικρά παιδιά και δεν την εκφράζουν, δεν έχουν τον τρόπο να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους και για το πως μια ειλικρινής αντιμετώπιση από την πλευρά των ενηλίκων μπορεί και αλλά ζει τα συναισθήματα αυτά.

Επίκαιρο και ειλικρινές το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή, εικονογραφημένο από την Μάρω Αλεξάνδρου,  θα βοηθήσει πολλά παιδιά να κατανοήσουν αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, αλλά και πολλούς γονείς να νιώσουν τα συναισθήματα των παιδιών τους σε μια ανάλογη κατάσταση.

Πηγή