Ομάδα δραματοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη

Drama-Therapists

Θέτοντας όρια με αγάπη κι ενσυναίσθηση είναι ο τίτλος της πρώτης συνάντησης του κύκλου της ομάδας δραματοθεραπείας.

Σε αυτό τον πρώτο κύκλο συναντήσεων, οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της δραματοθεραπεiας, θα επεξεργαστούν με βιωματικό τρόπο κομμάτια από τις προσωπικές τους ιστορίες. Θα αναζητήσουν τα βαθύτερα αίτια κάποιων συμπεριφορών, που δημιουργούν δυσκολίες στη σχέση που έχουν με τον εαυτό, αλλά και με τα παιδιά τους. Ο σκοπός των ομάδων είναι να ανακαλύψουν παρελθοντικές πεποιθήσεις και βιώματα, που επηρεάζουν τη ζωή τους με τρόπο που δεν τους ικανοποιεί. Αναγνωρίζοντας τις εμπειρίες τους αυτές και τις επιδράσεις τους, μπορούν να προσπαθήσουν να τις αλλάξουν, ώστε να κάνουν την καθημερινότητα πιο αρμονική.

Το θέμα της πρώτης συνάντησης είναι τα όρια, πως αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη τους στον εαυτό μας και οι λόγοι για τους οποίους προσπαθούμε ή όχι να τα θέτουμε στα παιδιά.

Η θεραπεία μέσω Θεάτρου και Κίνησης (μέθοδος Sesame) είναι μορφή ψυχοθεραπείας, που χρησιμοποιεί το θέατρο, την κίνηση για να προωθήσει την αλλαγή και τη θεραπεία. Μέσω της γνωριμίας του ατόμου με διαφορετικούς τρόπους κίνησης, το παίξιμο ρόλων (role playing), τη συζήτηση, τη ζωγραφική, τη χρήση της φωνής, των μουσικών οργάνων και άλλων μορφών τέχνης, δίνεται η ευκαιρία στον έφηβο και τον ενήλικα, να εκφράσει τα συναισθήματά του σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

H oμάδα απευθύνεται σε:

– επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά, (ψυχολόγοι, παιδαγωγοί)

– γονείς

– μελλοντικούς γονείς

Εισηγήτρια: Ροζελίνα Φιλιππίδου

Η Ροζελίνα Φιλιππίδου είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας (BSc Honours in Psychology), μεταπτυχιακών τίτλων στη Θεραπεία μέσω Θεάτρου και Κίνησης (PGdip in Drama and Movement Therapy) και στις Μεθόδους Έρευνας στην Ψυχολογία (MSc Psychological Research Methods). Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στη μέθοδο διαπαιδαγώγησης Attachment Parenting και περήφανη μαμά ενός τετράχρονου αγοριού!

fathers-day

Πληροφορίες

Studio Acrobuzz: Εγνατία με Αντιγονιδών 1 , 2ος όροφος, Θεσσαλονίκη, T: 2313 052558

Σάββατο 14 Μαρτίου, 17:00- 20:30

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης, μέσω προπληρωμής της συμμετοχής. Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Acrobuzz ή μέσω facebook με Filippidou Roselina ή Ροζελίνα Φιλιππίδου.

Κόστος συμμετοχής: 35€