Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου αποκτούν αερόσακους

Τα ειδικά καθίσματα που πρέπει να χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις των παιδιών έχουν αποδείξει ποικιλοτρόπως τη χρησιμότητά τους μέσω της ασφάλειας που παρέχουν.

Η εξέλιξή τους όμως είναι συνεχής και έτσι μετά τη χρήση του συστήματος στερέωσής τους Isofix έρχεται και το επόμενο βήμα, το οποίο δεν είναι άλλο από την προσθήκη αερόσακων. Ενσωματωμένων στο παιδικό καθισμα, προκειμένου οι μεγάλες δυνάμεις που αναπτύσσονται σε μια σύγκρουση να καταπονούν όσο το δυνατόν λιγότερο τα σώματα των παιδιών.

Τώρα και τα παιδικά καθισματάκια αυτοκινήτου αποκτούν αερόσακους

Το πρώτο καθισματάκι του είδους είναι το AxxisFix Air, που έχει εξελιχθεί από την εξειδικευμένη Maxi-Cosi σε συνεργασία με την εταιρεία αερόσακων Helite. Έτσι στο κάθισμα που ήδη υπήρχε (πέρα από Isofix διαθέτει και δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών για ευκολία στην τοποθέτηση) προστέθηκαν και δύο αερόσακοι. Ένας σε κάθε πλευρά, στο ύψος των ώμων, που ενεργοποιούνται μέσα σε μόλις 5 εκατοστά του δευτερολέπτου από ένα φυσίγγιο με CO2 υπό πίεση.

Σε πλήρη έκταση, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, οι αερόσακοι δημιουργούν έναν «κλωβό» ασφαλείας γύρω από το παιδί, ο οποίος το συγκρατεί στη θέση του, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται περισσότερο ο αυχένας και η σπονδυλική του στήλη.

Το AxxisFix Air κοστίζει στη Μεγάλη Βρετανία περίπου 650 ευρώ, ενώ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως ανάλογα καθίσματα θα παρουσιάσουν και άλλες εταιρείες του χώρου.

πηγή: cnn.gr