Παιδικό εργαστήρι της Εθνικής Πινακοθήκης

Η Εθνική Πινακοθήκη οργανώνει ξεναγήσεις στη μόνιμη ή στις περιοδικές εκθέσεις, που απευθύνονται κυρίως σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ξεναγήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο εξοικείωσης του κοινού με την τέχνη.

Για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η ξενάγηση ολοκληρώνεται με το «Παιδικό Εργαστήρι». Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, την ελευθερία και την συνεργασία γνωρίζουν τα χρώματα, το σχέδιο, ζωγραφίζουν και δημιουργούν κατασκευές με διάφορα υλικά. Η Τέχνη απελευθερώνει τις δημιουργικές ικανότητες τους. Τα βοηθά να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη φύση, τη ζωή, την ιστορία της τέχνης, τα κάνει κοινωνικότερα, τονώνει την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθησή τους.

Το «Παιδικό Εργαστήρι» λειτουργεί ελεύθερα κάθε Σάββατο 11.00 με 14.00 και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα λειτουργούν Δευτέρα, Τετάρτη,10.00-13.30 και Πέμπτη, Παρασκευή από τις 9.00 έως 13.30, κατόπιν συνεννόησης.

Σημείωση: Το πάρκο της Εθνικής Γλυπτοθήκης ενδείκνυται για οικογενειακές βόλτες, καθώς έχει άπλετο χώρο για ποδήλατο ή πικ-νικ, υπάρχει βέβαια και καφετέρια καθώς και παιδική χαρά.

Πληροφορίες και ραντεβού: Λ. Λάμπου Τ: 210 7235937

Εθνική Πινακοθήκη, Άλσος Στρατού, Γουδή / Website: http://www.nationalgallery.gr/

 

Κείμενο: Ελεονώρα Κανάκη