Παιδικό εργαστήριο: Ένα κινούμενο παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Ο Παιδοτεχνότοπος το Κουκούτσι εγκαινιάζει το νέο του χώρο στο Χαλάνδρι, σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Χωμάτων με μια ξεχωριστή εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

17:30- 18:30 Εργαστήριο με τίτλο: «Ένα κινούμενο παραμύθι για τη διαφορετικότητα»

1,2,3 πάμε! Πάμε να δούμε πώς ακούγονται, τραγουδιούνται και χορεύονται τα παραμύθια όταν μαζευόμαστε παρέα. Ένα κινούμενο παραμύθι, βασισμένο στο Κάτι άλλο της Κάθριν Κέιβ, που θα ζωντανέψει με τη βοήθεια αντικειμένων και ήχων για όλους εμάς που είμαστε λιγότερο ή περισσότερο διαφορετικοί μεταξύ μας.

Διάρκεια: 60′

Γονείς και παιδιά συμμετέχουν βιωματικά και ισότιμα!

Ιδέα -Εμψύχωση: Ελένη Τζίκου (Ψυχολόγος, Ειδίκευση στις Χοροθεραπευτικές παρεμβάσεις, Εκπαίδευση στην Οικογενειακή Θεραπεία)

18:30- 19:00 Ενημέρωση για τις δραστηριότητες του χώρου

19:00 Αφήγηση παραμυθιού με τίτλο : Τιστού του Μώρις Ντρουόν

Η φαντασία ενός παιδιού είναι το πιο ισχυρό του όπλο, αν είχαμε όλοι καταφέρει να διατηρήσουμε μέσα μας ζωντανή τη φαντασία,η ζωή μας θα ήταν σίγουρα καλύτερη. Όταν ο Τιστού έγινε οχτώ χρονών του συνέβη το χειρότερο πράγμα στον κόσμο… Ένα μουσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της φαντασίας, όπου ο καθένας από μας μπορει να ανακαλύψει το μοναδικό του χάρισμα με το οποίο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Διάρκεια: 40’

Αφήγηση : Π.Εξαρχέας, Μαρία.Παπαδόγιαννη

Μουσική : Μάρθα Παπαδόγιαννη, Α. Σαρακατσάνος

Πληροφορίες: Ανδρέα Κάλβου 3, Χαλάνδρι, 15232, τηλ.2112142622

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη. Ακολουθεί κέρασμα στον κήπο του Παιδοτεχνότοπου

Επιμέλεια κειμένου: Εβελίνα Συρίγου

Πηγή: Ταλκ