Τα όνειρα των παιδιών που πολεμάνε τον καρκίνο [photos]

cancerphotos10-800x417

Αν θα μπορούσαμε να ρίξουμε μια ματιά στο μυαλό ενός παιδιού, θα βλέπαμε κάτι που θα έμοιαζε με αυτές τις φωτογραφίες. Τα παιδιά ονειρεύονται ότι είναι ο Batman. Ή ότι παλεύουν με δράκους. Ή ότι είναι γοργόνες ή νεράιδες. Γιατί για τα παιδιά τα πάντα είναι πιθανά – ακόμα και για τα παιδιά με καρκίνο.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Jonathan Diaz, με το νέο του βιβλίο True Heroes, κάνει τη φαντασία ασθενών παιδιών πραγματικότητα.

«Ξεκίνησα πριν από τρία χρόνια να ασχολούμαι με αυτό το είδος της φωτογραφίας − κολλάζ, ζητώντας από τα παιδιά μου να φανταστούν ότι ζουν τα όνειρά τους και προσπαθώντας να τα κάνω πραγματικότητα,» λέει ο Jonathan. «Μετά από λίγο καιρό,  σκέφτηκα, γιατί να μην κάνω το ίδιο με παιδιά που έχουν καρκίνο, έτσι ώστε να τους δώσω τη δυνατότητα να ζήσουν τα όνειρά τους;»

Ethan

ethan2

«Ήθελε να είναι Batman και γιατρός. Η μαμά του είπε ότι ένιωθε μεγάλο δέσιμο με τους γιατρούς του. Ήξερε ότι προσπαθούσαν να του σώσουν τη ζωή. Ήθελε κι εκείνος να σώσει ζωές άλλων ανθρώπων. Ο Ehtan έχασε δυστυχώς τη μάχη με τον καρκίνο».

Caimbre

caimbre2

«Ήταν πολύ αστεία. Όταν πήγαμε να βγάλουμε τις φωτογραφίες της, μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό μοντέλο που πόζαρε και ξάπλωνε στο έδαφος.»

Ellie

ellie

«Ήθελα αυτή τη φωτογραφία να έχει μεγάλες δόσεις φαντασίας. Δεν ήθελα να ήθελα απλά να φτιάχνει γλυκά, ήθελα να κάνει πράγματα πέρα από τα πιο τρελά της όνειρα. Όχι απλά έψησε όλα αυτά τα γλυκά, αλλά τα ισορροπούσε και έμοιαζε σαν να βγήκε από βιβλίο του Dr. Seuss.»

Marley

marley

«H Marley είναι μεγαλύτερη. Αρρώστησε από καρκίνο όταν ήταν νεώτερη αλλά μετά η ασθένεια υποχώρησε. Το όνειρό της ήταν να παίξει ποδόσφαιρο στο κολέγιο και πέρσι πήρε υποτροφία για αυτό ακριβώς. Ήθελα να την συμπεριλάβω για να δείξω στα άλλα παιδιά ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα…»

Περισσότερες φωτογραφίες στο Babyology.

Πηγή