Τα τέρατα του ύπνου…[photos]

Mια γαλλίδα φωτογράφος παρουσιάζει μέσα από μια σειρά φωτογραφιών της μια νέα διάσταση στον τρόπο που τα παιδιά αντιμετωπίζουν τα… τέρατα του ύπνου.

Και η ιστορία έχει ως εξής. Μόλις οι γονείς βάζουν τα παιδιά στο κρεβάτι τους για ύπνο και τα φώτα σβήσουν, είναι πολύ σύνηθες για τα παιδιά να κυριευτούν από μια γνωστή φοβία: τρομακτικά τέρατα που ζουν κάτω από τα κρεβάτια και μέσα στις ντουλάπες τους ξυπνούν και κάνουν την εμφάνισή τους.

Στη σειρά φωτογραφιών με τον τίτλο Τέρατα, η γαλλίδα φωτογράφος Laure Fauvel έδωσε σ’ αυτό το σενάριο μια νέα διάσταση. Αντί να βυθιστούν στις φοβίες τους, τα παιδιά σε αυτές τις φωτογραφίες, με πανοπλίες τις πυτζάμες τους είναι έτοιμοι να πολεμήσουν ενάντια στα τέρατα που βρίσκονται στα δωμάτιά τους. Εν τω μεταξύ τα τέρατα, φαίνονται τρομαγμένα κι έτοιμα να παραδοθούν. Με τον τρόπο αυτό, η δημιουργός θέλησε να παρουσιάσει παιδιά που δεν τρομάζουν από τα τέρατα και που είναι ικανά να τα πολεμήσουν, αντιμετωπίζοντας τους φόβους τους.

Έτσι λοιπόν πατέρα, έχε το νου σου… Την επόμενη φορά που θα ακούσεις δυνατό θόρυβο να έρχεται από το παιδικό δωμάτιο τη νύχτα, πιθανόν να είναι μια… μάχη με τέρατα.

Επιμέλεια κειμένου: Ελεονώρα Κανάκη 

Πηγή: Huffington Post