Ταξιδεύοντας στον κόσμο με μια παιδική βαλίτσα

Μια έκθεση εικαστικής δημιουργίας που αξίζει να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας!

Πάρτε τα παιδιά σας και πάτε μια βόλτα μέχρι το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Όχι, όχι, δεν ήρθε η ώρα για ταξίδι ⎯ τουλάχιστον όχι ακόμη…

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Xαμόγελο του Παιδιού» παρουσιάζουν την έκθεση εικαστικής δημιουργίας με θέμα: «Ταξιδεύοντας στον κόσμο με μια παιδική βαλίτσα».

Η έκθεση περιλαμβάνει εικαστικά έργα των μικρών φίλων του «Παιδότοπου» ⎯ του χώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών-επιβατών που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο αεροδρόμιο. Το υλικό των παιδιών (βαλίτσες από χαρτόνι, φιλοτεχνημένες με λέξεις, χρώματα και φαντασία) δημιουργήθηκε από τον Ιούνιο 2013 μέχρι το Φεβρουάριο 2014 με τη συμμετοχή παιδιών από 31 χώρες: Ελλάδα, Ιρλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ρωσία, Κύπρος, Ν.Αφρική, Σαουδική Αραβία, Ινδία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Αυστραλία, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό, Η.Π.Α., Καναδά, Περού, Αλγερία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία.

Οι μικροί «πρέσβεις», με αφορμή τα 12 χρόνια λειτουργίας του Παιδότοπου, μας «ταξιδεύουν» ο καθένας με τον τρόπο του, στην πατρίδα τους αλλά και στις σκέψεις τους, λίγο πριν φύγουν μακριά από την Αθήνα. Τα παιδιά διάλεξαν με ιδιαίτερη επιμέλεια τα υλικά, ενσωμάτωσαν ζωγραφιές και μηνύματα και λίγο πριν ξεκινήσει το πραγματικό ταξίδι, άφησαν τη δική τους χειροτεχνία-βαλίτσα, ένα όμορφο ενθύμιο, με την υπόσχεση ότι θα μας επισκεφθούν ξανά το συντομότερο!

«Εύχομαι όλα τα παιδιά στον κόσμο να είναι ευτυχισμένα», γράφει στη βαλίτσα της η μικρή Ahana από την Ινδία, ενώ ο Paul από την Ελβετία, ζωγραφίζει ένα μικρό αεροπλάνο και το χαμογελαστό πιλότο του, σημειώνοντας: «Θέλω να γίνω μια μέρα πιλότος σαν τον μπαμπά μου».

Η έκθεση των παιδιών βρίσκεται δίπλα από την είσοδο του «Παιδότοπου» (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3 / 2ος όροφος, πρόσβαση ελεύθερη) και λειτουργεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014.

Λίγα λόγια για τον Παιδότοπο

Εδώ και 12 χρόνια τα παιδιά όλου του κόσμου που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο της Αθήνας, έχουν το δικό τους χώρο συνάντησης, τον «Παιδότοπο». Η δημιουργική απασχόληση παιδιών στο αεροδρόμιο ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2002 όταν, από κοινού, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Το Χαμόγελο του Παιδιού, δημιούργησαν μια ζεστή γωνιά παιχνιδιού και χαλάρωσης για τους μικρούς ταξιδιώτες. Από τότε μέχρι σήμερα, 54.250 παιδικά χαμόγελα γέμισαν το χώρο αυτόν με γέλιο, χαρά και δημιουργία. 12 χρόνια μετά παιδιά και γονείς, απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα φιλοξενίας και ξεγνοιασιάς!

http://www.aia.gr

http://www.hamogelo.gr