Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Πολιτεία Πολιτισμού συνεχίζει το έργο της και διοργανώνει, το καλοκαίρι του 2014, τη 2η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού στην Ελλάδα, την περίοδο από 25 Αυγούστου έως 05 Σεπτεμβρίου 2014, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. Η Ακαδημία θα πραγματοποιηθεί κι αυτή τη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες και παραχωρούνται, ως ευγενική χορηγία, ενώ μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής ως τις 22 Αυγούστου.
Η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού είναι η ιδανική ευκαιρία για παιδιά και νέους να κάνουν ένα αλλιώτικο ταξίδι διακοπών, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την καλλιτεχνική μάθηση και δημιουργία. Στόχοι της Ακαδημίας είναι η εισαγωγή και η εκπαίδευση στην έννοια των τεχνών, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Μια ομάδα από καταξιωμένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτές θα δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά από 4 ετών και άνω, νέους και όχι μόνο, να μάθουν, να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν το ταλέντο τους σε όλες τις βασικές μορφές των τεχνών. Βαθύτερη ανάγκη να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τις τέχνες μέσα από έναν δρόμο κοινωνικής ευαισθητοποίησης.
Οι θεματικές ενότητες, που θα διδαχθούν, θα είναι οι εξής: θέατρο, χορός, μουσική, τραγούδι, εικαστικά, βίντεο, δημιουργική γραφή, φωτογραφία, γκράφιτι, δημιουργική απασχόληση, ιππασία, τένις, KUMDO, μπάντμιντον, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, παιχνίδια στην αυλή, πικ-νικ, προβολή ταινιών, αφήγηση παραμυθιών κ.ά.
Πληροφορίες:
Το κόστος συμμετοχής, κατ’ άτομο, ανέρχεται στα 200€, και περιλαμβάνει – πέρα από το ημερήσιο πρόγραμμα μάθησης, εκπαίδευσης, αθλητισμού και ψυχαγωγίας – μικρό γεύμα στο διάλειμμα και μεταφορά με σχολικά λεωφορεία, προς και από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης.
Εγγραφές – Πληροφορίες: Πολιτεία Πολιτισμού Ερμού 1, στον 8ο όροφο, καθημερινά (9:00-14:00 & 18:00-21:00), culturerepublic.gr
Επιμέλεια κειμένου: Εβελίνα Συρίγου
Πηγή: Infokids.gr

Γεννημένη στην Θεσσαλονίκη αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου και βρίσκεται σε αναζήτηση μεταπτυχιακού. Συστήνεται ως το κορίτσι του μπαμπά πιστεύοντας πως ο δικός της είναι ο καλύτερος και πιο όμορφος στον κόσμο. Συνεχίζει να τον τρελαίνει στις ερωτήσεις και να κλέβει tips για όλους τους superdads! Τέλος, αγαπάει πολύ τα παιδιά αλλά ποτέ δεν πίστευε πως στα 22 της θα σας δώσει συμβουλές για το πως να τα φέρετε βόλτα. Αλλά, όπως λένε, από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια.