Το μεγάλο μουσείο

Πάλι σου μουτζούρωσε τα χαρτιά της δουλειάς; Αντί για αριθμούς βλέπεις αφηρημένα καλλιτεχνικά σχέδια; Το νέο urban art project του Playroom με τίτλο «Το Μεγάλο Μουσείο» φέρνει το παιδί σου σε μια ουσιαστική, δημιουργική και κυρίως ευχάριστη επαφή με την τέχνη.

Γι’ αυτό λοιπόν αγαπητέ πατέρα, αν το παιδί σου έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες,  άκου τι θα σου πούμε. Μικροί αλλά και μεγάλοι καλούνται να ζωγραφίσουν την άδεια κορνίζα του Playroom.

Εκτυπώστε μία από τις 4 κορνίζες που διατίθενται online στο ιστολόγιο του Playroom, κι αφήστε τα παιδιά σας ελεύθερα να δημιουργήσουν. Ας ζωγραφίσουν ή ας κάνουν κολάζ κι ας μιλήσουν μέσα από τις εικόνες τους. Στη συνέχεια οι ζωγραφισμένες κορνίζες θα κολληθούν στους δρόμους της Αθήνας από το Playroom και τους συνεργάτες του, αλλά και από όποιον άλλον επιθυμεί να συμμετάσχει με σκοπό να δημιουργηθεί σταδιακά το Μεγάλο Μουσείο. Τα έργα σας θα τα ανακαλύψετε μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι στους δρόμους της Αθήνας.

Σκοπός του Playroom είναι η εξοικείωση του κοινού κάθε ηλικίας με τα μουσεία και τους χώρους τέχνης ώστε να τα επισκέπτονται όλο και περισσότεροι, έχοντας αναπτύξει το δικό τους προσωπικό αισθητικό κριτήριο το οποίο θα στηρίζεται στη γνώση, τα συναισθήματα και την εμπειρία, που η τέχνη προσφέρει και όχι στην απόρριψη και το φόβο για το διαφορετικό. Ίσως τότε οι πόρτες των μουσείων να είναι ανοιχτές για όλους.

Υποβολή έργων μέχρι και την 31η Μαρτίου 2014 με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

α) ταχυδρομικά τυπωμένο το έργο σε διάσταση Α3 στη διεύθυνση Παπατσώνη και Λάμπρου Φωτιάδου 17-19, Μετς 11636, Αθήνα / υπόψιν Playroom

β) με email σε υψηλής ανάλυσης αρχείο .jpg (300dpi – μέγεθος για Α3) στο [email protected] με τίτλο: Το Μεγάλο Μουσείο

Για προτάσεις με κινούμενες εικόνες μπορείτε να στείλετε δύο αρχεία: ένα σε jpg ως άνω με video still για την αφίσα και ένα σε αρχείο video για το blog μας σε μορφή .mov, .mp4 ή .avi.

Λίγα λόγια για το Playroom

Η Playroom Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία δημιουργήθηκε το 2010 από τις εικαστικούς Ιωάννα Γουζέλη και Αγγελική Μπόζου, απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με στόχο να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσέγγιση και εξοικείωση του παιδιού με την σύγχρονη τέχνη. Μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών φεστιβάλ για παιδιά και τις εύστοχες συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, η Playroom φέρνει το παιδί σε μια εκπαιδευτική, δημιουργική και κυρίως ευχάριστη επαφή με την τέχνη.

http://www.playroom-urbanart.blogspot.gr

 

Κείμενο: Εβελίνα Συρίγου