Τσουλήθρα αυτοκινήτων

Μία εύκολη και οικονομική πρόταση για αγόρια – μικρά και μεγάλα.

Την επόμενη φορά που θα περισσέψει από κάποια συσκευασία σας κομμάτι που να παραπέμπει σε σωλήνα, μη το πετάξετε! Έχουμε για σας μια ιδέα απλούστατη όμως ιδιαιτέρως διασκεδαστική. Εκτός από το σωλήνα θα χρειαστείτε ταινία, ένα δοχείο/κουβά/κουτί, και μινιατούρες αυτοκινήτων του παιδιού σας.

Για το σωλήνα προτείνουμε ιδανικά το χαρτόνι που απομένει από το ρολό χαρτιού περιτυλίγματος. Διαφορετικά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ρολά από το χαρτί κουζίνας (ακόμα και να ενώσετε 2-3 μαζί).
Κολλήστε με ταινία το σωλήνα στο μπράτσο του καναπέ, ή στο τραπέζι της τραπεζαρίας και τοποθετήστε το κουτί στο τελείωμα του. Βάλτε τώρα στο εσωτερικό του σωλήνα ένα όχημα και αφήστε το να κυλίσει μέσα στο κύλινδρο με στόχο να βρεθεί μέσα στο κουτί.

Τόσο απλό, χωρίς κόστος,  κι όμως θα δείτε πόσο γρήγορα το παιδί σας θα πάρει θέση και θα ξεκινήσει το παιχνίδι! Ιδανικό για μέρες βροχερές ή αν ο μικρός σας είναι άρρωστος και πρέπει να μείνει μέσα στο σπίτι – το παιχνίδι αυτό σίγουρα θα σπάσει τη μονοτονία της ημέρας του.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και δεύτερο σωλήνα δίπλα από τον πρώτο ώστε να δημιουργήσετε αγώνα αυτοκινήτων, παρακολουθώντας πιο όχημα θα πέσει πρώτο στο κουτί!

 

Κείμενο: Αλεξία & Σοφία Βερνίκου

www.babyglitter.gr

www.myplayce.gr