Χρωματίζω τα συναισθήματά μου: εργαστήριο για παιδιά από το ΚΜΣΤ

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με τη Μονή Λαζαριστών καλούν μικρούς φίλους στο εργαστήριο «Χρωματίζω τα συναισθήματά μου».

Οι μαθητές Γ, Δ, και Ε Δημοτικού μέσα απ’ το εργαστήριο «Χρωματίζω τα συναισθήματά μου» (21 & 28 Ιουνίου, 10:30-12:00) μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, είτε αυτά είναι αρνητικά είτε θετικά. Το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής χρησιμοποιεί την τέχνη και το παιχνίδι ως μέσα για την ελεύθερη δημιουργική έκφραση των παιδιών. Οι εικαστικές δραστηριότητες, τα μουσικοκινητικά παιχνίδια, οι θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί καθώς και τα ομαδικά παιχνίδια έκφρασης θα δώσουν τη δυνατότητα στα νεαρά μέλη της οικογένειά σας να διερευνήσουν τα συναισθήματα της χαράς, της λύπης και του θυμού, να δημιουργήσουν μια εικόνα του εαυτού τους σε σχέση μ’ αυτά τα συναισθήματα και της σχέσης τους με τους άλλους και το ευρύτερο περιβάλλον.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ορφανίδου.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: ΚΜΣΤ, Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: Σάββατο 21 και 28 Ιουνίου 2014
Διάρκεια: 10:30-12:00
Τιμές εισιτηρίων: 15 Ευρώ
Οι γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο βιωματικό εργαστήριο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο την ξενάγηση που προσφέρει το ΚΜΣΤ για τη συλλογή Κωστάκη και τις εκθέσεις του, κάθε Σάββατο, 12:00-13:30.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής – περιορισμένες θέσεις (12 άτομα)
Επικοινωνία: Κατερίνα Μαυρομιχάλη, Τμήμα Έρευνας, Δια Βίου Μάθησης & Συνεδρίων ΚΜΣΤ

Τ: 2310 589 148 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11.00-14.00) & e-mail [email protected]

www.greekstatemuseum.com

Επιμέλεια: Εβελίνα Συρίγου