2 διασκεδαστικά “σπιτικά παιχνίδια”

diaskedastika-spitika-paichnidia

Βρήκαμε 2 διασκεδαστικά παιχνίδια για να διασκεδάσετε και να εξαντλήσετε το παιδάκι σας όταν ο καιρός ή άλλες συνθήκες σας έχουν «κλειδώσει» μέσα στο σπίτι. Σίγουρα η λύση για πολλούς γονείς είναι να αφήσουν το παιδί να παίξει μόνο του στο δωμάτιο με τα παιχνίδια του αλλά υπάρχουν τρόποι να παίξετε κι εσείς μαζί του! Αφήστε δε, που τα περισσότερα από αυτά τα διασκεδαστικά παιχνίδια μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά αστεία και για τους ενήλικους!

Οπότε, σας δίνουμε έμπνευση για ευφάνταστες δραστηριότητες για παιδιά και θα εκτιμούσαμε θερμά τη γνώμη σας, ειδικά αν τις δοκιμάσετε!

Ο γύρος με τα εμπόδια

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30 λεπτά

Χρόνος απασχόλησης: από 20 μέχρι 60 λεπτά

Τι θα χρειαστείτε: αντικείμενα με τα οποία θα διαμορφώσετε  τα εμπόδια. Ο στίβος μάχης πρέπει να έχει: έρπινγκ (ρωτήστε τους άντρες σας αν είστε γυναίκες <3 ), στίβο ισορροπίας (αν δεν έχετε τουβλάκια πχ. μία ταινία στο πάτωμα είναι αρκετή), στάδιο με γρίφους και στάδιο με στόχο.

Ουσιαστικά το παιχνίδι αυτό είναι αυτό που δηλώνει: ένας στίβος μάχης. Αν το σπίτι σας είναι σαν το δικό μας, δηλαδή ένα μεσαίου μεγέθους σπίτι, τότε καλό είναι να τρέχει ο κάθε διαγωνιζόμενος ξεχωριστά και να χρονομετρείται τη διαδρομή βγάζοντας τον νικητή στο τέλος αυτής.

Παιχνίδι κατασκόπων

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 15 λεπτά

Χρόνος απασχόλησης: περίπου 30 λεπτά

Τι θα χρειαστείτε: Κάτι για να κρύψετε.

Το παιχνίδι παίζετε με μία σειρά γρίφων που οδηγεί σε σημεία του σπιτιού και εξελίσσεται είτε με τη λύση γραπτών κουίζ ή μηνυμάτων που κρύβουν το επόμενο στάδιο μέσα τους κ.λπ.  Προφανώς η δυσκολία πρέπει να προσαρμόζεται στην ηλικία του παιδιού σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε props όπως ένα καπέλο, ή έναν μεγεθυντικό φακό δίνοντας έτσι μία έξτρα νότα αλά Σέρλοκ Χολμς.

Αν σας άρεσε η ιδέα μας να βρούμε διασκεδαστικά παιχνίδια για κορίτσια (έχουμε βρει στο λινκ αυτό μερικές υπέροχες ιδέες) και αγόρια τότε μπορείτε να μας γράψετε ζητώντας περισσότερες αντίστοιχες ιδέες! Μην ξεχνάτε, όσο κουρασμένοι κι αν αισθάνεστε από τη βαριά καθημερινότητα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο στο παιδί σας κι όχι μόνο μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι. Διαβάστε εδώ ακόμη 2 tips για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί γονείς.