Ιδιωτικοί σταθμοί στην Αττική

Η λίστα “ιδιωτικοί σταθμοί στην Αττική” περιέχει όλους τους ιδιωτικούς σταθμούς της Αττικής έτσι ώστε να επιλέξεις τον κατάλληλο για τα παιδιά σου.

Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, είναι μονάδες που φροντίζουν βρέφη ή/και παιδιά μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, παρέχοντας οργανωμένες υπηρεσίες για την υγιεινή και ασφαλή παραμονή των παιδιών, απασχόληση, διαπαιδαγώγηση, ψυχαγωγία, διατροφή, φροντίδα για την ατομική καθαριότητα των παιδιών, τακτική ιατρική παρακολούθηση κλπ.Είναι μονάδες που φροντίζουν βρέφη ή/και παιδιά μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, παρέχοντας οργανωμένες υπηρεσίες για την υγιεινή και ασφαλή παραμονή των παιδιών, απασχόληση, διαπαιδαγώγηση, ψυχαγωγία, διατροφή, φροντίδα για την ατομική καθαριότητα των παιδιών, τακτική ιατρική παρακολούθηση κλπ.

Οι ιδιωτικοί σταθμοί διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες:

Βρεφικός Σταθμός για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 χρονών.
Παιδικός Σταθμός για παιδιά από 2,5 χρονών μέχρι την εγγραφή τους στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.
Βρεφονηπιακός Σταθμός για βρέφη και παιδιά από 2 μηνών μέχρι την εγγραφή τους στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.
Μονάδα Απασχόλησης Βρεφών ή/και παιδιών για λίγες ώρες χωρίς παροχή φαγητού.

ΥΑ Π26/014 2808/2007 ΦΕΚ 645/Β/2007

Δείτε τη λίστα με “Ιδιωτικούς σταθμοί στην Αττική”:

Μονάδες Κεντρικού Τομέα

Μονάδες Βόρειου Τομέα

Μονάδες Νότιου Τομέα

Μονάδες Δυτικού Τομέα

Μονάδες Ανατολικής Αττικής

Μονάδες Δυτικής Αττικής

Μονάδες Πειραιώς & Νήσων

Και να θυμάστε: Είναι αλήθεια πως η πρώτη φορά που το παιδί σας θα πάει σχολείο, είναι ένα ορόσημο στη ζωή του καθώς αφήνει το προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον και γίνεται μέλος μια νέας, μεγαλύτερης  κοινωνίας αυτής του παιδικού σταθμού. Όλοι οι γονείς επιθυμούν μια ομαλή μετάβαση και βέβαια αγωνιούν για τη συναισθηματική φόρτιση που μπορεί να προκαλέσει στο παιδί το άνοιγμα αυτό προς τον κόσμο. Διαβάστε εδώ, το άρθρο : 25 τρόποι να ρωτήσετε τα παιδιά σας “Πώς ήταν σήμερα στο σχολείο”