Ξέρετε γιατί αγαπάει το παιδί το νονό του;

Αυτές τις μέρες ψάχνω παπούτσια, λαμπάδα και σοκολατένιο αυγό για το βαφτιστήρι μου.

Το ίδιο κάνουν και οι νονές των παιδιών μου. Τα ρωτάνε τι δώρα θέλουν, κανονίζουν να βγουν μαζί τους για ψώνια και να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή δεν μπορώ να ξεχάσω και τη δική μου χαρά κάθε φορά που συναντούσα το νονό μου. Είχα την τύχη να μην με θυμάται μόνο το Πάσχα. Ακόμα και σήμερα ο νονός μου πρωταγωνιστεί στη ζωή μου, περνάμε μαζί μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών μας διακοπών, αγαπάει πολύ τα παιδιά μου και ξέρω πως ότι κι αν χρειαστώ θα είναι δίπλα μου.

Και τα παιδιά μου έχουν πολύ καλές νονές. Είναι στη ζωή τους όσο πιο πολύ μπορούν και δεν είναι μόνο για τα δώρα. Εκείνα πάντα χαίρονται να τις συναντούν, έχουν το δικό τους κώδικα επικοινωνίας μαζί τους και τις αγαπούν πολύ.

Τελικά, τι σημαίνει να είσαι νονός;

Το να γίνεις νονός είναι μια μεγάλη απόφαση. Τα παιδιά δένονται, αγαπούν και εμπιστεύονται πολύ τους νονούς τους. Ο νονός-νονά είναι ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο. Τα παιδιά δεν χρειάζονται από αυτόν μόνο τα δώρα αλλά και μια αληθινή σχέση αγάπης. Τον θέλουν κοντά τους στις σημαντικές τους στιγμές, γιορτές, γενέθλια, σχολικές γιορτές. Με το νονό-νονά τα παιδιά συζητούν θέματα που μπορεί να μην θέλουν να συζητήσουν με τους γονείς, μαζί του είναι πιο αυθόρμητα και νιώθουν πιο ελεύθερα. Ο νονός-νονά λειτουργεί σαν πρότυπο για το βαφτιστήρι του και είναι ένα ακόμα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του.

Η σχέση νονού-βαφτιστηριού είναι μια πολύ σημαντική σχέση και εμείς οι νονοί δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.