Χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια από την Ίο

Δύο νεαροί δημιουργοί σχεδιάζουν και κατασκευάζουν χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια, made in Greece έχοντας ως βάση τους το νησί της Ίου.

γράφει η Ελεονώρα Κανάκη

Είναι τα αγαπημένα κάθε παιδιού. Ακόμη κι όταν μεγαλώνουμε πάντα έχουμε στο μυαλό μας το αγαπημένο μας όταν ήμασταν παιδιά, αυτό που δεν αποχωριζόμασταν ποτέ. Ο λόγος φυσικά για τα παιχνίδια. O Jose και η Αθηνά είναι οι δημιουργοί πίσω από το The Wandering Workshop, ενός ελληνικού brand κατασκευής παιχνιδιών με βάση το κυκλαδίτικο νησί της Ίου. Παιχνίδια κατασκευασμένα από τα όνειρα, όπως λένε και οι δημιουργοί. Παιχνίδια που ξυπνούν αναμνήσεις και παραδόσεις, που φέρνουν στο μυαλό μας παραδοσιακές εικόνες παιχνιδιού. Παιχνίδια που αναπτύσσουν τη φαντασία των παιδιών.

Οι δυο τους μαζί σχεδιάζουν και κατασκευάζουν χειροποίητα, υψηλής ποιότητας και φιλικά προς το περιβάλλον (βλέπε eco-friendly) ξύλινα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια του The Wandering Workshop είναι μια πρόσκληση στον κόσμο, να είναι ανοιχτός στη φαντασία, ενώ απευθύνονται σε μικρούς αλλά και μεγάλους που νιώθουν ακόμη παιδιά. Οι φόρμες είναι καθαρές και απλές, τα χρώματα ζωντανά και είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώρστε να αναπτύξουν τη φαντασία των παδιών.

Μένοντας και δημιουργώντας στην Ίο, το Αιγαίο Πέλαγος είναι πηγή έμπνευσης και των δύο. Οι καθαρές γραμμές της αρχιτεκτονικής των νησιών του Αιγαίου, την απλότητα των παραδοσιακών σπιτιών, το μπλε του Αιγαίου, τα παραμύθια που οι ελληνίδες γιαγιάδες συνήθιζαν να μας λένε.

Περισσότερες πληροφορίες

www.thewanderingworkshop.com

www.etsy.com/shop/TheWanderingWorkshop?ref=si_shop

Facebook: The Wandering Workshop