Προετοιμάσου σωματικά (και ψυχικά) για την παραλία

Πλησιάζει ο καιρός να πετάξεις τα ρούχα σου, να βάλεις το μαγιό σου και να αράξεις στην ξαπλώστρα!

Κείμενο: Νικόλας Παναγιωτίδης

 

Μπορεί να έχεις κάνει ήδη και την πρώτη σου βουτιά, νιώθεις όμως όμορφα με το σώμα σου η πιστεύεις ότι έχεις περιθώρια βελτίωσης; Μπορεί να μην είσαι ο τύπος του γυμναστηρίου αλλά θέλεις να είσαι πρότυπο για το παιδί σου. Το six-pack δεν νομίζω ότι απασχολεί κανένα μπαμπά αλλά είναι ωραία η εικόνα του να δείχνεις ότι γυμνάζεσαι, σίγουρα ένας fit μπαμπάς έχει περισσότερες πιθανότητες να παρασύρει τo παιδί του στην άθληση και στην σωματική άσκηση.

Ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων είναι ότι πρέπει για να σου δώσει την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη που σου αξίζει σε πρώτη φάση! Από Σεπτέμβριο εδώ είμαστε…

Εκτέλεσε τις παρακάτω ασκήσεις 3 με 4 φορές την εβδομάδα κάνοντας 3 σετς των 10 επαναλήψεων στην κάθε άσκηση με διάλειμμα 30 δευτερολέπτων ανάμεσα στο κάθε σετ και 60 δευτερόλεπτα όταν αλλάζεις άσκηση, εφόσον κάνεις μια μικρή προθέρμανση:

1) Κάμψεις – κατέβα όσο μπορείς ώστε να βγουν οι 10 επαναλήψεις στο σετ , και κράτα σε όλη την κίνηση την κοιλιά σου φερμουάρ.

2) Ημικαθίσματα – εκτέλεσε ημικάθισμα με το βάρος του σωματός σου μέχρι τις 90 μοίρες , προσοχή στα γόνατα να μην ξεπερνάνε τα δάχτυλα του πέλματος.

3) Κοιλιακοί – άρση του κορμού με τα πέλματα να πατάνε στο έδαφος , ανέβα τόσο ώστε να βγάλεις 10 επαναλήψεις.

4) Ραχιαίοι πεταλούδα – πρηνή θέση, υψώνεις τα πόδια και το στήθος 10 πόντους απ’το έδαφος και δουλεύεις με τα χέρια τεντωμένα κίνηση τέρμα μπροστά μέχρι το κεφάλι και τέρμα πίσω μέχρι τους μηρούς.

5) Προβολές ποδιών – βήμα πίσω από όρθια θέση και επαναφορά μπροστά και μετά το άλλο πόδι, προσέχω όταν κάνω το βήμα πίσω το μπροστά γόνατο να έχει γωνία 90 μοιρών, το πίσω πόδι κρατάει ισορροπία

6) Έλξεις σε μονόζυγο – εκτέλεσε όσες επαναλήψεις μπορείς και αν εδώ οι 10 επαναλήψεις σου φανούν ανέφικτες, εκτέλεσε 3 σετ όσες μπορείς. Αν δε βγάζεις ούτε μία δοκίμασε αρνητικές επαναλήψεις, κάνε άλμα και πιάσε την μπάρα με τα χέρια σου να κάνουν γωνία 90 μοιρών κατέβα αργά αργά και επανέλαβε (μόλις έκανες μία αρνητική επανάληψη!)

Σίγουρα δε θα γίνεις φέτες μέσα σε 6 εβδομάδες αλλά τουλάχιστον θα νιώσεις πιο δυνατός και πιο σίγουρος για τον εαυτό σου! Τα καλύτερα έρχονται… και μην ξεχνάς να κάνεις διατάσεις μετά την άσκηση!