Στιγμές κλασικού κινηματογράφου που αξίζει να μοιραστώ με το παιδί μου!

Η έννοια της παιδείας είναι πολυδιάστατη, έχει πολλές προσλαμβάνουσες, ενεργοποιείται με πολλά ερεθίσματα.

Στόχος, πέρα από την απόκτηση πολλαπλών πληροφοριών, τεχνικών και εξειδικευμένων γνώσεων, είναι ηπνευματική και ψυχική διάπλαση ενός ελεύθερου ανθρώπου, που σκέπτεται, αναζητά και κοιτά τ’ άστρα.
Σε αυτό το πνεύμα, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε με τα παιδιά σας κλασικές ταινίες, ταινίες που έχουν σφραγίσει την ιστορία του κινηματογράφου, ταινίες που έχουν σφραγίσει τη δική μας ενηλικίωση, ταινίες που μπορούν να αποτελέσουν πηγή προβληματισμού, σκέψεων και συζητήσεων μεταξύ σας.

«Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών»

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χοκ. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην αριστοκρατική και συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον, στο Βερμόντ, το 1959 και αφηγείται την ιστορία ενός φωτισμένου καθηγητή που καλλιεργεί στους μαθητές του την κριτική σκέψη και στάση ζωής. Μέσα από ποιητικά κείμενα τους διδάσκει και τους εμπνέει να ακολουθούν το δικό τους τρόπο σκέψης και η ζωή τους αλλάζει για πάντα….

«Φόρεστ Γκαμπ»

Μια ταινία βραβευμένη με 13 Oscarsκαι πρωταγωνιστή τον εξαίρετο ηθοποιό Τομ Χανκς. Μέσα τα μάτια ενός παιδιού, παγιδευμένου στο σώμα ενός ενήλικα, με χαμηλό IQ και μια αξιολάτρευτη αθωότητα, ξετυλίγεται ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του Αμερικανικού Έθνους ενώ παράλληλα τονίζεται το κεντρικό μήνυμα της ταινίας. Κανένας δεν είναι ασήμαντος σε αυτόν τον κόσμο. Με την παρουσία του και μόνο, χτίζει τη δική του θέση στη ροή των πραγμάτων μεταβάλλοντας συχνά καταστάσεις ακόμα και εν αγνοία του.

«Πεθερικά της συμφοράς» (Meet the Fockers)

Το γέλιο είναι πηγή ζωής!!! Η συγκεκριμένη κωμωδία, με πρωταγωνιστές τον Μπεν Στίλερ, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Ντάστιν Χόφμαν και Μπάρμπρα Στρέιζαντ, μας μεταφέρει στην πραγματικότητα μιας οικογενειακής συνάντησης και με εξαιρετικό χιούμορ θίγει καταστάσεις που όλοι έχουμε βιώσει…

Το άρθρο συντάχθηκε παρέα με την ομάδα του brainy. Στο brainy, στηρίζουν τα παιδιά σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται να κατακτήσουν το μέλλον που τους ανήκει!!!