Κερδίστε 3 παιδικά βιβλία με τίτλο Κερδιστανοί, Χανιστανοί και μια χαδιάρα φάλαινα [ΕΛΗΞΕ]

Χανιστανοί Κερδιστανοί... και μια χαδιάρα φάλαινα

Μα ποιοι είναι τελικά αυτοί οι Κερδιστανοί και οι Χανιστανοί; Πού κατοικούν; Γιατί τσακώνονται συνέχεια μεταξύ τους; Και η χαδιάρα φάλαινα; Την ξέρει άραγε κανείς; Τι ζητά από τους φίλους μας και πώς θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές τους;

Με την κοινή διαπίστωση ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μοναξιά και έντονο ανταγωνισμό που καλλιεργείται από την παιδική ακόμα ηλικία, το νέο βιβλίο του, βραβευμένου από το IBBY (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα), Γιώργου Μπουμπούση, μπορεί να αποτελέσει ένα άριστο διδακτικό μέσο για την υγιή κοινωνική και συναισθηματική αγωγή του παιδιού.

Xanistan-Kerdistan2

Xanistan-Kerdistan3

Πιο συγκεκριμένα, η «αποτυχία»  συχνά προκαλεί επώδυνα συναισθήματα στην παιδική ψυχολογία, όπως άρνηση, απογοήτευση, επιθετικότητα ή χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κάθε παιδί μπορεί ωστόσο να μάθει να αναγνωρίζει και να ελέγχει αυτά τα συναισθήματα με εποικοδομητικό τρόπο.  Η ιστορία των Κερδιστανών και των Χανιστανών – μαζί με το επιτραπέζιο παιχνίδι – βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν κώδικες επικοινωνίας και έκφρασης, προκειμένου να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία, να μάθουν να επιλύουν δημιουργικά τις συγκρούσεις τους προς όφελος της ομάδας, με σεβασμό και αποδοχή προς το διαφορετικό. Τα παιδιά, τελικά, αναζητώντας τη χαδιάρα φάλαινα συνειδητοποιούν ότι ο αντίπαλος δεν είναι εχθρός αλλά σύμμαχος στη διεξαγωγή κάθε αγώνα και συνεπώς μαθαίνουν να επικεντρώνονται  στις προσωπικές τους δεξιότητες.

Παράλληλα, το βιβλίο δίνει την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν και να συζητήσουν με τα παιδιά πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε τη νίκη και την ήττα μας με αξιοπρέπεια, χωρίς να πληγώσουμε ή να πληγωθούμε, προβάλλοντας έτσι το αληθινό νόημα του κερδίζω – χάνω.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το ξεφυλλίσετε online εδώ. Για να το αγοράσετε online πατήστε εδώ.

Logo-Ellinoekdotiki

Λίγα λόγια για τo συγγραφέα

O Γιώργος Μπουμπούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε πριν από 35 χρόνια στο Κιάτο, σε μια εποχή που τα παιδιά μπορούσαν να ακούνε ακόμα παραμύθια από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, να παίζουν στις γειτονιές μέχρι αργά το βράδυ και να διαβάζουν βιβλία. Από μικρός ήθελε να γράφει ιστορίες και να γίνει δάσκαλος. Έπαιρνε τα βιβλία του σχολείου του και έκανε μάθημα σε αόρατους μαθητές. Οπότε, όταν μεγάλωσε, ακολούθησε το παιδικό του όνειρο και έγινε δάσκαλος, για να κάνει επιτέλους μάθημα σε «πραγματικούς» μαθητές. Επειδή όμως αγαπούσε πολύ τα παιδιά και ήθελε να τα καταλαβαίνει καλύτερα, συνέχισε τις σπουδές του στην Ψυχολογία με εξειδίκευση σε εκείνη των παιδιών. Έχει γράψει τα βιβλία: «Η αγάπη της Μυρμηγκίνας και του Τζίτζικα» με εικονογράφηση της Βανέσσας Ιωάννου, «Μάτα, η γουρλομάτα μαύρη γάτα» με εικονογράφηση της Μαριλένας Αγγελλίδου και «Η τάξη που νίκησε την κρίση» με εικονογράφηση του Θανάση Γκιόκα.

Πώς θα λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας, όπου 3 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο

1. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί.
2. Κάντε like στο facebook page του superdad.gr (αν δεν έχετε κάνει ήδη)
3. Περιμένετε μέχρι την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 για να ανακοινωθεί ο νικητής!


Όροι Διαγωνισμού

1. Ο διαγωνισμός ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 με την ανάρτηση του άρθρου και λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου 2015.

2. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 μέσω χρήσης του random.org. Οι 3 νικητές θα ειδοποιηθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και θα ανακοινωθούν σε αυτή την ανάρτηση εντός της ίδιας ημέρας. Η παράδοση του δώρου στον κάθε νικητή θα γίνει αφότου επιβεβαιωθεί η ταυτοπροσωπία με αστυνομική ταυτότητα. Αν οι νικητές δεν επικοινωνήσουν εντός 7 ημερών από την κλήρωση, το δώρο θα δοθεί με την ίδια διαδικασία στον επόμενο επιλαχόντα.

3. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο άνω των 18 ετών που διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό όσοι εργάζονται στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και στην ιστοσελίδα superdad.gr και συγγενικά τους πρόσωπα α’ βαθμού.

4. Κάθε συμμετέχων μπορεί να συμμετάσχει μία μόνο φορά.

5. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει συμπληρώντας τα στοιχεία του εδώ στην ειδική φόρμα και όχι στη σελίδα μας στο facebook.

6. H εταιρεία ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και η ιστοσελίδα superdad.gr διατηρούν το δικαίωμα  να διαφοροποιήσουν τους όρους του διαγωνισμού, ανακοινώνοντας τις τυχόν αλλαγές στην παρούσα ανάρτηση.

Kαλή επιτυχία!

  Το όνομά σας *

  Το email σας *

  Διεύθυνση *

  Πόλη *

  Τ.Κ.

  Τηλέφωνο (κινητό ή σταθερό)

  Αποδέχομαι τους όρους του διαγωνισμού

  Τα πεδία της φόρμας είναι απαραίτητα για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό.