Βιβλίο: Λώρη Κεζά – Υπόθεση Laurus

Καταπληκτικό και λίγο διαφορετικό, ίσως με την πρώτη ματιά, εξαιτίας του έξω από τα συνηθισμένα εξωφύλλου για παιδικό βιβλίο, αλλά και του «σεναρίου» του, το βιβλίο της Λώρης Κέζα «Υπόθεση Laurus – Τα κατορθώματα της Ρόζας Δελλατόλα», από τις εκδόσεις Διόπτρα. 

Μας άρεσε: Η εικονογράγραφηση του Κωνσταντίνου Παπαμιχόπουλου

Το story: Η Ρόζα Δελλατόλα ζει σε ένα χωριό της Τήνου, τα Λουτρά. Εκεί ο πατέρας της έχει ανοίξει Γραφείο Τελετών, χωρίς όμως να γνωρίζει τα τοπικά έθιμα για τις κηδείες. Στο χωριό υπάρχει ένα παλιό οικοτροφείο, η Σχολή Ουρσουλινών, όπου ζουν τρεις μοναχές αλλά καμία μαθήτρια. Προτείνουν στη Ρόζα να γίνει η μοναδική μαθήτρια σε ένα κτίριο με 55 αίθουσες, 33 πιάνα, βιβλιοθήκες και πολλούς, πάρα πολλούς άδειους κοιτώνες.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν με στραβό μάτι τη σχέση της οικογένειας Δελλατόλα με τις Ουρσουλίνες. Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας εργολάβος ο οποίος χτίζει παράνομες οικοδομές, οι Αλβανοί εργάτες του και η οργάνωση του “Φοίνικα”, που θέλει να διώξει από το νησί τους ξένους και τους καθολικούς. Υπάρχει και μια μεγάλη εταιρεία που θέλει να κάνει επενδύσεις στα Λουτρά. Η Ρόζα καταλαβαίνει ότι όλα τα πρόσωπα συνδέονται σε μια παράξενη υπόθεση, την Υπόθεση Laurus.

Ηλικίες: Για παιδιά από 9 χρονών και πάνω αλλά και για σένα, αν σου αρέσουν οι ιστορίες μυστηρίου!

http://papasotiriou.gr/product/ta-kator8omata-tis-rozas-delatola

laurus