Το κυπαρίσσι που έγερνε

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ

Ένα οικολογικό, συμβολικό, ψυχολογικό παραμύθι για μεγάλους και παιδιά, πέρα έως πέρα πραγματικό…

Το Κυπαρίσσι που έγερνε είναι ένα γλυκό παιδικό ανάγνωσμα, που πλημμυρίζει από άρωμα αλλοτινών χρόνων, καθώς αφηγείται μια ιστορία, που θα μπορούσε να προέρχεται από το χωριό του καθενός μας, σε μια ελληνική ύπαιθρο παραδοσιακή, ανέγγιχτη, αγνή. Γι αυτό το λόγο, μας είναι τόσο οικείο. Το μήνυμα του είναι αισιόδοξο, ειδικά μέσα στην κρίση που διανύουμε. Ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας και πίστης για μικρούς και μεγάλους.

Το κυπαρίσσι που έγερνε έλαβε έπαινο το 2012 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό παραμυθιού που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Περίληψη

Είναι μεσοπόλεμος, οι εποχές δύσκολες για τη φτωχή Ελλάδα. Σε ένα χωριό στον Ευβοϊκό οι άνθρωποι παλεύουν για τον επιούσιο. Τα αγαθά λιγοστά και ο χειμώνας βαρύς. Τα κυπαρίσσια στην αυλή της εκκλησίας της περιμένουν να ντυθούν στα λευκά. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν….Ένα κυπαρισσάκι όμως ανησυχεί. Θα αντέξει το βοριά ή θα χάσει τη μάχη μαζί του και θα ξεριζωθεί; Αλήθεια μπορεί να ελπίζει σε ένα θαύμα; Μα, γίνονται θαύματα; Ξημερώνει…

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο online εδώ.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Στέλλα Αρβανίτη κατάγεται από τη Β. Εύβοια (Λιχάδα). Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία και ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή της κατάρτηση στον Καναδά και στη Μπολόνια της Ιταλίας (υποτροφία Erasmus). Παράλληλα αποφοίτησε και από τη Σχολή Διπλωματούχων Ξεναγών του ΕΟΤ.
Από το δημοτικό έγραφε διηγήματα, ποιήματα, παραμύθια, στίχους, θεατρικά και σκετς. Από το 1996 εργάζεται ως διπλωματούχος ξεναγός σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και κατά καιρούς ως εκπαιδεύτρια στα ΚΕΚ. Το παραμύθι πάντα έπαιζε και εξακολουθεί να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δουλειά της καθώς το έχει εντάξει στις ξεναγήσεις των ελληνικών αλλά και ξένων σχολείων (ελληνικοί μύθοι, συμβολισμοί, θρύλοι και παραδόσεις). Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης με Έλληνες και ξένους αφηγητές καθώς και σεμινάρια σεναρίου.