Το Χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα

983_1

Μια τρυφερή, ασυνήθιστη και ξεχωριστή ιστορία που μας υπενθυμίζει όσα συνήθως με ευκολία ξεχνάμε…

Ένα χελιδόνι γνωρίζει ένα σπουργίτι και μαθαίνει για τη μαγεία των Χριστουγέννων. Αποφασίζει να μην ταξιδέψει προς τον ζεστό Νότο, αλλά να μείνει, για να ζήσει τα όσα θαυμαστά άκουσε….

Είναι Σεπτέμβρης. Τα χελιδόνια ετοιμάζονται για το μεγάλο τους ταξίδι στις ζεστές χώρες. Έτσι πρόκειται να κάνει και η οικογένεια του Χελιδόνη, ενός μικρού χελιδονιού. Ο Χελιδόνης, όμως, λίγο πριν φύγει γνωρίζει τον Σπουργίτη και μαθαίνει από εκείνον όλα τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων. Έτσι, ενθουσιάζεται και αποφασίζει να μείνει πίσω για να γευτεί κι αυτός όλη τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Ο χειμώνας που έρχεται είναι βαρύς και ο Χελιδόνης υποφέρει από το κρύο. Όταν, όμως, τα Χριστούγεννα φτάνουν, το μικρό χελιδόνι αποζημιώνεται στο έπακρο. Εκστασιάζεται αντικρίζοντας όλη αυτήν την ομορφιά και συνεπαίρνεται από τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Μαθαίνει ότι εκείνη την Άγια νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός, γεννήθηκε και η αγάπη. Η αγάπη, που σκέπασε τον κόσμο όλο με τη γλυκιά ζεστασιά της. Εκείνα τα Χριστούγεννα ο Χελιδόνης έγινε μάρτυρας της πιο μεγάλης γιορτής από όλες…

Xelidoni2

Το βιβλίο που έχει γράψει η Δόξα Κωτσαλίδου και εικονογραφήσει η Βανέσσα Ιωάννου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το ξεφυλλίσετε online εδώ. Για να το αγοράσετε online πατήστε εδώ.

Logo-Ellinoekdotiki

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Δόξα Κωτσαλίδου είναι νηπιαγωγός με μεταπτυχιακό στις Πολιτισμικές Σπουδές και τις Νέες Τεχνολογίες. Εργάστηκε για πέντε χρόνια στο Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, όπου ήταν υπεύθυνη των Πρακτικών Ασκήσεων των φοιτητών. Σπούδασε ηθοποιός και σκηνοθέτης και ανεβάζει παιδικές θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία και θεατρικά εργαστήρια. Έχει γράψει παιδαγωγικά βιβλία για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν εκδοθεί παιδικές ιστορίες και διηγήματά της. Ζει και εργάζεται στη Φλώρινα.