3 ασκήσεις για να αποκτήσεις ατσάλινη μέση

Φωτογραφία © Jason Lerace / Men’s Health

Σίγουρα κάποια στιγμή θα σε έχει ενοχλήσει η μέση σου σηκώνοντας απότομα κάποιο βάρος ή μετά από πολλές ώρες καθιστικής εργασίας. Μια δυνατή και σταθερή λεκάνη είναι το κλειδί για να αποφύγεις την επίσκεψη στον ορθοπαιδικό.

γράφει ο Νικόλας Παναγιωτίδης

Η δύναμη στο σώμα ξεκινάει να χτίζεται από το κέντρο, τον πυρήνα. Οι σημαντικότεροι μύες που αποτελούν τον πυρήνα είναι οι μύες του περινέου, ο εγκάρσιος κοιλιακός και ο πολυσχιδής, παρασπονδυλικοί μύες εν τω βάθει οι οποίοι θωρακίζουν την οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και σταθεροποιούν τη λεκάνη.

Αν θέλεις λοιπόν να αποκτήσεις μια ατσάλινη μέση αρκεί να αφιερώσεις κάθε μέρα μερικά λεπτά κάνοντας το παρακάτω πρόγραμμα 3 ισομετρικών ασκήσεων. Iσομετρική είναι η άσκηση κατά την οποία ασκούμε σταθερή δύναμη στον μυ χωρίς να έχουμε καθόλου κίνηση στην άρθρωση και η ιδανική αναπνοή είναι αυτή κατα την οποία εισπνέουμε και εκπνέουμε από τη μύτη με αντίσταση από το πίσω μέρος του λαιμού.

1η άσκηση

Μπροστινή γέφυρα με στήριξη στα αντιβράχια (3 σετ από 30”)

2η άσκηση

Πλαϊνή γέφυρα με στήριξη στο αντιβράχιο και αντίθετο χέρι τεντωμένο ψηλά (3 σετ από 30” την κάθε πλευρά)

3η άσκηση

Από θέση τραπεζάκι τεντώνουμε αντίθετο χέρι πόδι και μένουμε σταθεροί σε μια τέλεια ευθεία (3 σετ από 30” την κάθε πλευρά)

Δώσε στη σπονδυλική σου στήλη τη σταθερότητα και τη δύναμη που της αξίζει και αντί να δώσεις χρήματα σε φυσικοθεραπείες, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου με παραπάνω μέρες διακοπών!