Τέσσερις δραστηριότητες μπαμπά και παιδιού

Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, το μητρικό ένστικτο γεννάται τη στιγμή που η μητέρα αγκαλιάζει το παιδί της. Για τον μπαμπά εκείνη τη στιγμή γεννάται ένα ένστικτο προστασίας της οικογένειας του, όμως το «πατρικό ένστικτο» θέλει λίιιιγο περισσότερο χρόνο.

Ο μπαμπάς δένεται με το παιδί του διαφορετικά. Όταν ακούσει το πρώτο «μπαμπά», όταν το μωρό αρχίζει να επικοινωνεί μαζί του, αρχίζει να τον ζητά, να υπάρχει περισσότερη επαφή μεταξύ τους. Εκεί γεννάται μία αγάπη αξεπέραστη.

Υπάρχουν λοιπόν, αρκετοί τρόποι για να περνάει ένας μπαμπάς δημιουργικό χρόνο με το παιδί του αυξάνοντας την επαφή και την επικοινωνία τους.

Ακόμη (αισθανόμαστε) πως είναι καλοκαίρι και οι πιο χαλαροί ρυθμοί στη δουλειά, σας δίνουν τη δυνατότητα να περάσετε ακόμη περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας. Έτσι, σας αναφέρουμε ορισμένες ωραίες ιδέες για δραστηριότητες μπαμπά και παιδιού:

Βόλτα για περπάτημα:

Τί καλύτερο από φυσικές δραστηριότητες που εγείρουν πολλά ερεθίσματα παράλληλα; Βάλτε αθλητικά παπούτσια και περπατήστε σε κοντινό βουνό, χωριό, ποτάμι, ό,τι έχετε κοντά σας, εξερευνώντας το φυσικό κάλλος και μιλώντας. Δείξτε στο παιδί σας τα μανιτάρια, εξηγήστε του τα δέντρα κι αν δεν θυμάστε τίποτα από όλα αυτά τότε είναι μία ευκαιρία και για εσάς!

Χρήσιμη συμβουλή: Μην απομακρύνεστε σε άγνωστες περιοχές, εξοπλιστείτε προτού ξεκινήσετε το περπάτημα με: νερό, σνακ και έναν χυμό για την στιγμή που θα θελήσετε να ξαποστάσετε.

Εξερεύνηση του βυθού:

Εάν είσαστε κοντά στη θάλασσα τότε η μάσκα και ο αναπνευστήρας θα σας φέρουν κοντά με το παιδί σας. Εξερευνήστε το βυθό, δείξτε του τα κοχύλια, τα ψάρια, τους αχινούς και αν βρείτε σκουπίδια στον πάτο της θάλασσας, πετάξτε τα παρέα.

Χρήσιμη συμβουλή: Και πάλι προτείνουμε να λάβετε μέτρα ασφαλείας, αν έχει κύμα μην απομακρύνεστε (ξέρετε εσείς 😉). Επίσης, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε και βατραχοπέδιλα, αναλόγως της ηλικίας του παιδιού σας.

Απογευματινό χόμπι:

Όποιο κι αν είναι το χόμπι σας αναπτύξτε το καλύτερα τα απογεύματα μαζί με το παιδί σας. Αν για παράδειγμα σας αρέσει να ζωγραφίζετε τότε μετά τον απογευματινό ύπνο (a man can dream), καθίστε στη βεράντα, βάλτε μία σουμάδα (να περνάμε και τις παραδόσεις μας) και ζωγραφίστε παρέα, συζητώντας.

Χρήσιμη συμβουλή: Εννοείται πως πρέπει να ρωτήσετε το παιδί σας αν βρίσκει ενδιαφέρον το χόμπι σας. Αν πχ. η ζωγραφική του φαίνεται βαρετή αλλά απολαμβάνει να φτιάχνει παζλ τότε μπορείτε να κάνετε παράλληλα καθένας αυτό που του αρέσει. Μην καταπιέσετε το παιδί να κάνει αυτό που θα θέλατε εσείς.

Βόλτα με ποδήλατο:

Ένας υπέροχος τρόπος για να δεθείτε αυθόρμητα και να γελάσετε με την καρδιά σας είναι αυτός της κοινής βόλτας με το ποδήλατο. Στο βουνό, στο χωριό όπου κι αν είσαστε απολαύστε βόλτες παρέα, μάθετε στο παιδί σας Κ.Ο.Κ. και αφήστε το να σας περάσει λίγη από την ανεμελιά του και να αισθανθείτε κι εσείς πάλι παιδί.

Χρήσιμη συμβουλή:

Μη διστάσετε να ενημερωθείτε για δύο εξαιρετικά προγράμματα ασφάλισης ποδηλάτου τα MINETTA Bike1&2, τα οποία διατίθενται για άτομα ηλικίας από 5 έως 70 ετών, στοχεύοντας στην πληρέστερη κάλυψη του ποδηλάτη, αλλά και του ποδηλάτου, καλύπτοντας από την αστική ευθύνη, ακόμα και σε περιπτώσεις ατυχήματος μεταξύ ατόμων με συγγένεια α’ βαθμού, μέχρι και ολική κλοπή του ποδηλάτου.