Ένα γράμμα στην κόρη σας

Όταν η κόρη μας αντιμετωπίζει μία δύσκολη μέρα, πρέπει να μπορεί πάντα να στραφεί στα ενθαρρυντικά μας λόγια. Λόγια όμορφα μέσα από την καρδιά μας:

Σε αγαπώ από το βάθος της καρδιάς μου. Οι σταθερές εκφράσεις αγάπης δεν μπορούν ποτέ να ξεπεραστούν. Όσο περισσότερο το λένε οι γονείς, τόσο πιο βαθιά εκτιμάται. Είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσει αγάπη σε «όλα τα λάθος μέρη» όταν είναι σίγουρη ότι ο μπαμπάς της την αγαπά πολύ!

Πιστεύω σε σένα.

Όχι μόνο πιστεύω σε σένα έτσι απλά, αλλά να γιατί!

Είσαι η κόρη μου και σε αγαπώ.

Είσαι έξυπνη.

Σε εμπιστεύομαι.

Εργάζεσαι σκληρά. 

Βασίζεσαι στα πιστεύω σου. 

Πιστεύω ότι είσαι όμορφη. 

Και πάλι, πρόκειται για μια θεμελιώδη εμπιστοσύνη στο ποια είναι. Όμορφη τόσο μέσα όσο και έξω. Ακριβώς όπως και η μητέρα της, θα είναι εξίσου όμορφη!

Με κάνεις υπερήφανο με τόσο πολλούς τρόπους. 

Πείτε της αυτό ακριβώς που είναι, πόσο πολύ σημαίνει για σας. Όταν σε βλέπω να συμπεριφέρεσαι με συμπόνια, κάνεις την καρδιά μου να εκρήγνυται με υπερηφάνεια! Η δουλειά που έκανες σε αυτή την εργασία, ο τρόπος που βοηθάς στο σπίτι, οι καλοί τρόποι που χρησιμοποιείς με τους άλλους ανθρώπους, ο τρόπος που χειρίζεσαι το χαρτζιλίκι σου… Δεν χρειάζεται να βρείτε πράγματα, απλώς επιβεβαιώστε αυτά που κάνει σωστά. 

Θέλω να ξέρεις ποιες είναι οι αξίες μου.

Μοιραστείτε τις θεμελιώδεις αξίες σας με την κόρη σας. Η διδασκαλία των παιδιών από την καρδιά μας απαιτεί κάποια επιπλέον προσπάθεια. «Δεν είμαι σίγουρος αν σου το είπα ποτέ, αλλά δεν με νοιάζει τόσο πολύ για τα χρήματα. Λατρεύω την οικογένειά μου. Αγαπώ τη μητέρα σου. Εσείς αξίζετε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.»

Επίτρεψε μου να σου μιλήσω για την ημέρα που γεννήθηκες!

Μπορεί να μην είστε συγγραφέας, αλλά μπορείτε να μοιραστείτε μαζί της μερικά από τα συναισθήματα που αισθανθήκατε εκείνη την ημέρα. 

Έκλαψα σαν μωρό την πρώτη φορά που σε κράτησα αγκαλιά.

Προσευχόμουν για σένα κάθε μέρα για εννέα μήνες και από τότε δεν σταμάτησα.

Ήσουν ένα τόσο όμορφο μωρό από την πρώτη στιγμή.

Εξαιτίας σου, αγαπώ τη μητέρα σου δέκα φορές περισσότερο από ότι νόμιζα ότι ήταν δυνατό.

Μην συμβιβαστείς ποτέ με το δεύτερο καλύτερο.

Πάντα τη συμβουλεύατε γι’ αυτό, αλλά πρέπει να το καταλάβει καλά μόνη της. Οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, αλλά είναι καιρός να αποκτήσει η ίδια αυτή την αξία.

Χρησιμοποίησε τα δώρα που σου έχουν δοθεί. 

Αντιμετώπισε το σώμα σου με σεβασμό.

Πέρασε τη ζωή σου με κάποιον που σε αγαπά όπως εγώ. 

Εξηγήστε γιατί: Δημιουργήθηκες με αγάπη και με ένα σκοπό. Για να ζήσεις και να αγαπήσεις με όλη σου τη δύναμη. Αυτό απαιτεί το καλύτερο.

Μερικές φορές η αγάπη μου με κάνει να φοβάμαι.

Να είστε ειλικρινείς για τον τρόπο που η αγάπη σας γι’ αυτήν σας κάνει προσεκτικούς. Πείτε στους μελλοντικούς πιθανούς φίλους της ότι θα πρέπει να περάσουν από επιθεώρηση, όχι επειδή δεν την εμπιστεύεστε αλλά επειδή την αγαπάτε. Πείτε της ότι θα πρέπει να σας τηλεφωνήσει ή να σας στείλει μήνυμα όταν θα είναι έξω από το σπίτι, επειδή απλά στενοχωριέστε αν δεν μπορείτε να είστε δίπλα της. Εξηγήστε της ότι τη χρειάζεστε εσείς για να σας καθησυχάσει μερικές φορές. Δεν πειράζει. Αφήστε τον εαυτό σας να είναι ευάλωτος. 

Μπορείς πάντα να έρθεις σε μένα, ανεξάρτητα από το λόγο, και θα σε βοηθήσω να λύσουμε τα πάντα.

Στην παιδική και αργότερα στην εφηβική ηλικία, είναι σημαντικό η κόρη σας να καταλάβει ότι τίποτε δεν θα σας εμποδίσει ποτέ να την αγαπάτε. Βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζει, ακόμη και αν έχει πρόβλημα, μπορεί να σας μιλήσει και ότι είστε πάντα δίπλα της και πρόθυμος να τη βοηθήσετε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη κατάσταση. Είστε πάντα εδώ για να την ακούσετε όταν χρειαστεί να μιλήσει.

Τώρα θέλω να ακούσεις την καρδιά μου. 

Είναι το πιο λεπτό σημείο. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας μαζί της. Πείτε της, από τα βάθη της καρδιάς σας, με ειλικρίνεια όλα αυτά που σκέφτεστε. Είναι η στιγμή της απόλυτης αλήθειας.