Από άντρας, σούπερμαν, ένα παιδάκι δρόμος!

Έγινες μπαμπάς; Ετοιμάσου να αναπτύξεις νέες δεξιότητες!

Κείμενο: Χρίστος Σμπώκος

 Και ναι λοιπόν, ένα νέο μέλος ήρθε στη ζωή σου. Αλλάζουν τα πάντα στην καθημερινότητά σου και το ξέρεις. Από τις πρώτες ώρες θα καταλάβεις ότι το νέο αυτό μέλος είναι απόλυτα εξαρτώμενο από εσένα. Καλώς εχόντων όσο περνά ο καιρός θα γίνεται πιο αυτάρκες. Αλλά αυτό είναι μακροπρόθεσμο. Βραχυπρόθεσμα σε περιμένουν πολλά να κάνεις, ειδικά στο πρακτικό κομμάτι.

Κουραστικό; Είναι ναι. Πιεστικό; Επίσης είναι. Έχει όμως και τη θετική πλευρά του. Γρήγορα από ένας κοινός θνητός (και άντρας και μπαμπάς κλπ) θα γίνεις ένα πολυεργαλείο σπάνιο. Θα μάθεις να παίζεις με το μωρό και την κουδουνίστρα του ενώ με το άλλο χέρι ανοίγεις πόρτες, ανοίγεις καρότσι ή ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο. Θα μάθεις να κόβεις με το ένα χέρι το σνίτσελ και με το άλλο να κρατάς ένα τόσο δα ανθρωπάκι με μια περιέργεια να πιάσει οτιδήποτε σε ακτίνα βολής τεράστια!

Θα μάθεις να φτιάχνεις καφεδάκι με ένα παιδί στον ώμο να τραβάει τα μαλλιά και να ρίχνει γονατιές στο λαιμό. Θα καταφέρεις να βλέπεις το ματς, μιλώντας παράλληλα με τη γυναίκα σου για την κρέμα του μικρού και κάνοντας παράλληλα γκριμάτσες στο μωρό για να μην γκρινιάζει.
Θα αναπτύξεις επίσης την ικανότητα να μιλάς στο τηλέφωνο, παίζοντας παράλληλα με το μικρό και ετοιμάζοντας την κρέμα. Να τρως στο εστιατόριο κουνώντας παράλληλα το καρότσι για να κοιμηθεί. Και πολλά ακόμα που σας αφήνω να τα ανακαλύψετε στην πράξη!

Multitasking, που λένε και στο χωριό μου. Ό,τι μας κατηγορούν οι γυναίκες πως δεν μπορούμε να κάνουμε, το καταφέρνουμε χάρη στη νέα ιδιότητα του μπαμπά! Από απλοί άντρες (men) γινόμαστε σούπερ (supermen). Γιατί ακριβώς παλεύουμε να γίνουμε superdads! Τεράστιο το κίνητρο!