Εγκυμοσύνη για τον μπαμπά δεν έχει;

εγκυμοσυνηdad
Εγκυμοσύνη: Πως θα βοηθήσετε το σύντροφό σας να αισθανθεί ότι συμμετέχει; Μπορεί το μωρό να μεγαλώνει στη δική σας κοιλίτσα όμως κι ο μπαμπάς χρειάζεται να νιώθει μέρος της ανάπτυξης αυτής.

Ο σύντροφός σας ήταν ο «βασικός παίκτης» στο «παιχνίδι» της απόκτησης του μωρού! Και τα καταφέρατε!
Τώρα πλέον ο ρόλος του είναι πολύ “μικρός”. Όλοι προσέχουν εσάς, εσείς θα αισθανθείτε την πρώτη κλωτσιά του μωρού σας, εσείς θα το αισθάνεστε να μεγαλώνει μέσα σας.. Έτσι, ίσως αναρωτιέστε πού και πώς μπορεί να συμμετέχει κι εκείνος στους μήνες εγκυμοσύνης.

«Μου αρέσει πολύ όταν ακούω το μελλοντικό μπαμπά να ρωτάει τι μπορεί εκείνος να κάνει», λέει η Joyce Gottesfeld, γιατρός μαιευτικής και γυναικολογίας. «Δείχνει ότι έχει επενδύσει στην οικογένειά του”.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τους συντρόφους, να πάρουν μέρος και να αρχίσουν να σχηματίζουν έναν ισχυρό δεσμό με το μωρό τους:

Αρχίστε μια τελετουργία.
Όταν η Ελένη ανακάλυψε ότι είναι έγκυος, ο σύζυγός της κατέβασε αμέσως μία εφαρμογή σχετική με την εγκυμοσύνη, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν μαζί την πορεία της ανάπτυξης του μωρού. «Νομίζω ότι έτσι η κοιλιά μου είναι πιο «αληθινή» για το σύζυγό μου λέει η Ελένη, και διασκεδάζουμε πολύ μιλώντας για το πώς το μωρό μας αλλάζει και αναπτύσσεται».

Μία πολύ καλή ιδέα είναι να διαβάσετε μαζί, ότι περισσότερο μπορείτε για τον τοκετό και την ανατροφή των παιδιών, να συζητήσετε τι έχετε μάθει και να φτιάξετε μία λίστα με ερωτήσεις που θα κάνετε στο γιατρό στα τακτικά ραντεβού σας.

Διαβάστε ακόμη: Η πρώτη εφαρμογή εγκυμοσύνης για μπαμπάδες, είναι γεγονός!

Μοιραστείτε τις γιορτές.
Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που λέει ότι οι άνδρες δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πάρτι πριν τον ερχομό του μωρού.
Οι συνάδελφοι, οι φίλοι ακόμη και οι συμμαθητές του συζύγου μπορούν να έρθουν στη γιορτή και να περάσουν όλοι πολύ όμορφα.

Μαθήματα.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα προγεννητικής μαζί, σχετικά με τον τοκετό και την φροντίδα του μωρού. Ο μελλοντικός μπαμπάς πρέπει να συνοδεύει τη σύζυγό του σε όσα περισσότερα ραντεβού στο γιατρό μπορεί.
Το να βλέπουν μαζί τον υπέρηχο και να ακούν τον χτύπο της καρδιάς του μωρού, είναι μία φανταστική εμπειρία.

Διαίρει και βασίλευε.
Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνετε και τόσες πολλές αποφάσεις να πάρετε, που χωρίς αμφιβολία η γνώμη και των δύο θα βοηθήσει πολύ.
Ποια είναι η καλύτερη κούνια, το πιο ασφαλές κάθισμα για το αυτοκίνητο, η ασφάλεια στο σπίτι, η διατροφή του και ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες απαραίτητες για τη σωστή φροντίδα του μωρού.

via GIPHY

Αν τα χέρια του συντρόφου σας πιάνουν, αφήστε τον να συναρμολογήσει ότι χρειάζεται στο δωμάτιο του μωρού. Μάθετε πως πρέπει να τοποθετήσετε το κάθισμα στο αυτοκίνητο, θα χρειαστείτε να ξέρετε και οι δύο όταν έρθει ο νέος συνεπιβάτης σας.

Μιλήστε του και οι δύο.
Το αγέννητο μωρό σας, μπορεί να ακούει τους εξωτερικούς ήχους συμπεριλαμβανομένης και της φωνής του μπαμπά του.

Δεν είναι ποτέ νωρίς για να ξεκινήσετε την ανάγνωση, το τραγούδι και να μιλάτε στο μωρό σας.

Η βαθιά αντρική φωνή θα διεισδύσει στη μήτρα, και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τα βρέφη θυμούνται τις φωνές και των δύο γονέων, μετά τη γέννησή τους.

Συνδεθείτε σαν ζευγάρι.
Ίσως είστε κουρασμένοι και δεν έχετε ενέργεια, αλλά η ζωή σας σίγουρα δεν θα «ηρεμήσει» όταν φτάσει το μικρό σας.

Ζητήστε από το σύντροφό σας να προγραμματίσει μία ήσυχη ώρα για τους δύο σας.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξαιρετικό, όπως ένα εξωτικό ταξίδι, (αν και η ιδέα αυτή με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού είναι φανταστική).

Μπορεί να περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να μπορέσετε να πάτε στο σινεμά ή να φάτε έξω μαζί, έτσι προσπαθήστε το τώρα.

Θα σας ευχαριστήσει, θα χαλαρώσετε και μπορείτε να σκεφτείτε τι όνομα θα δώσετε στο μικρό σας, να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας, τις ελπίδες, και τα όνειρα για την καινούργια οικογένειά σας.

Και να θυμάστε.
Όσα αναφέρει το άρθρο είναι μονάχα μικροί τρόποι που κάποιοι μπορεί να τους βρουν δευτερεύουσας σημασίας. Κι ίσως να είναι έτσι.

Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή του πατέρα στους μήνες της εγκυμοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για το μωρό και τη μητέρα. Η φροντίδα, το χαμόγελο και η αγκαλιά ενός μπαμπά είναι η ασφαλέστερη «φούσκα» που θέλεις να σε περιβάλλει..